Matei Vişniec la Timişoara: Lansare de carte dedicată celui mai apreciat dramaturg român contemporan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matei Vişniec
Matei Vişniec

Daniela Magiaru i-a dedicat celui mai jucat dramaturg român contemporan volumul intitulat „Matei Vişniec. Mirajul cuvintelor calde", ocazie cu care scriitorul, prezent la eveniment, le-a mulţumit tuturor pentru timpul acordat citirii, înscenării şi privirii pieselor realizate după scriitura sa.  

Calde au fost cuvintele lui Matei Vişniec  şi cu ocazia lansării găzduite de neîncăpătoarea librărie Joc Secund sâmbătă, la ora prânzului.

„După un astfel de moment, trebuie să uit tot înainte de a mă reapuca de scris" şi-a exprimat copleşirea dramaturgul în faţa fericiţilor ce au asistat la lansare. O oră de spectacol-lectură a pus cel mai recent text al scriitorului,  „Scrisori de dragoste către o prinţesă chineză sau Cum am dresat un melc pe sânii tăi", din "dimensiunea orizontală, în cea verticală", conform exprimării autorului. Ciprian Scurtea, actor al Teatrului „Radu Stanca" din Sibiu,  l-a impresionat şi pe Vişniec, cu jocul său regizat de Radu-Alexandru Nica.

Cartea „Matei Vişniec. Mirajul cuvintelor calde" a apărut în 2010 la Editura Institutului Cultural Român. Daniela Magiaru a obţinut titlul de doctor în anul 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara cu teza „Modele dramatice: Eugene Ionesco, Matei Vişniec."

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite