VOCEA BANATULUI: Procurorii DNA Timişoara dorm în post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Tupeul şpăgarilor de la Nădlac este incredibil. Fără vreo jenă, angajaţii Drumurilor Naţionale, care controlează existenţa vignetelor, cer mită şoferilor de TIR. Cel mai recent scandal, izbucnit după ce cărăuşii trupei AC/DC au reclamat şpăgarii, nu este primul şi probabil nu va fi nici ultimul.

Cu câteva luni înainte, echipa de Formula 1 pe apă din Quatar s-a plâns de şpăgarii din Nădlac. S-au făcut demiteri de imagine şi apoi robinetul corupţiei s-a deschis din nou.

Dincolo de măsurile administrative nu a urmat nimic spectaclos, pe linie penală. Plătim degeaba bugete uriaşe unor instituţii şi salarii rotofee unor procurori, chiar şi după ce au fost tăiate din pricina crizei. Procurorilor de la Serviciul Teritorial Timişoara al Departamentului Naţional Anticorupţie nu le-a trecut prin cap să mişte macar un deget după primul scandal. Nici şefii lor din Bucureşti nu s-au gândit că e cazul să arunce un ochi peste şerpăria din Nădlac. Probabil că procurorul-şef Daniel Morar era prea preocupat să-i măsoare ouăle şi să-i numere termopanele lui Năstase, pentru a da atenţie inactivităţii subalternilor din Timişoara. Lucrurile au fost lăsate aşa şi dacă nu se plângeau şoferii trupei AC/DC probabil că nu se mai auzea nimic despre şpăgarii de la Nădlac.

Scandalul acesta este doar unul dintre cazurile grave de corupţie din Vest, în care se dovedeşte că DNA nu funcţionează în regiune şi toacă degeaba banii publici. În timp ce alte servicii teritoriale anunţă caz după caz, la DNA Timişoara a fost linişte jumătate de an. Nimic nu a tulburat tihna procurorilor anticorupţie bănăţeni, care dorm în post, poate doar propriul sforăit.

Numai propriul sforăit tulbură tihna procurorilor anticorupţie bănăţeni

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite