Cât îi costă ignoranţa pe vânzătorii de coşmaruri din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele unde se vând etnobotanice sunt în centrul oraşului
Magazinele unde se vând etnobotanice sunt în centrul oraşului

La finalul lunii decembrie, consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care toate magazinele de vise din oraş trebuie să fie la cel puţin doi kilometri distanţă faţă de locurile în care tinerii îşi petrec timpul. Cei care nu s-au conformat până acum au fost amendaţi.

Medicii din Timişoara s-au confruntat, foarte des în ultimele luni ale anului trecut, cu situaţii în care tinerii din oraş ajungeau la urgenţe în stare gravă, după ce au consumat produse etnobotanice. Astfel, la finalul lunii decembrie, consilierii locali au decis ca toate magazinele de vise din preajma şcolilor, universităţilor, căminelor, chiar şi bibliotecilor, cantinelor, bazelor sportive, tabere şcolare, case de cultură a studenţilor sau palate şi cluburi ale elevilor să fie închise şi mutate.

La aproximativ o lună de când a fost aprobată această decizie, poliţiştii locali au pornit în control prin oraş pentru a vedea dacă proprietarii magazinelor de vise s-au conformat Hotărârii de Consiliu Local. De-a lungul săptămânii au fost verificate magazinele ce comercializau produse halucinogene în zona Complexului Studenţesc şi în zona centrală.  Poliţiştii au amendat trei reprezentanţi de magazine etnobotanice care aveau afacerile în campus. Valoarea totală a amenzii este de 7.500 de lei. Acţiunile vor continua şi în viitor, iar fiecare patron care nu îşi mută afacerea la cel puţin doi kilometri distanţă de locaţiile în care tinerii îşi desfăşoară activitatea vor primi sancţiuni între 2.000 de lei şi 2500 de lei şi riscă să le fie închise afacerile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite