„Muzica Regelui“, lansare în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CD-ul şi volumul „Muzica Regelui" vor fi lansate duminică, 2 octombrie, la Librăria Iulius Mall din Timişoara. Evenimentul va avea loc în prezenţa Principesei Margareta şi a Principelui Radu ai României. Lansarea va avea loc de la ora 16.30.

CD-ul şi volumul apar la Editura Curtea Veche şi sunt lansate cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a Regelui Mihai I, pe care Majestatea Sa o va sărbători pe 25 octombrie 2011. „Muzica Regelui" cuprinde melodiile preferate ale Regelui Mihai, poveşti despre cu Majestatea Sa a descoperit aceste compoziţii şi câteva scurte prezentări ale unor personalităţi marcante ale muzicii, totul ca „un omagiu adus muzicienilor care au făcut posibilă această muzică.

„Muzica Regelui", prin poveştile şi piesele selectate, recreează o parte din atmosfera deceniilor trecute: serate muzicale în jurul unui pick-up, muzică clasică, concerte simfonice şi bomboane de ciocolată oferite de Yehudi Menuhin la un prânz la vila sa din Elveţia. CD-ul trimite de la „Concertul pentru pian nr. 1 al lui Franz Liszt şi opusuri beethoveniene, până la "Bolero" de Maurice Ravel, tangourile interpretate de Boston Simphony Orchestra sau muzica uşoară a lui Bing Crosby. Toate înregistrările reunite pe CD provin din Arhivele Radio România.

„Muzica Regelui" reprezintă a doua iniţiativă a Familiei Regale de a dezvălui publicului amănunte ce nu pot fi găsite în nicio carte de istorie. Prima dintre ele, „Cartea Regală de bucate" a ASR Principesa Margareta a României, publicată în noiembrie anul trecut de Editura Curtea Veche, s-a bucurat de succes, fiind cea mai bine vândută carte a anului 2010.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite