Secretul angajărilor rapide în Timişoara: arată-ţi cheful de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care numai ce au terminat studiile şi acum sunt interesaţi de un loc de muncă se luptă să atragă atenţia angajatorilor. Recruiterii caută oameni care să fie apţi să facă din ce în ce mai multe lucruri, să aibe iniţiativă şi să fie comunicativi.

Interesul angajatorilor este trezit de cei care vor să muncească mult şi care sunt capabili să dovedească asta. Astfel că, în momentul în care CV-ul ajunge pe masa recruiterului este foarte important ca experienţa profesională a candidatului să fie cât mai clară şi cât mai bine descrisă. „Trebuie să aibe experienţă, contează şi proiectele pe care le-au desfăşurat pe cont propriu. Să arate proiectele pe care le au şi ce au lucrat. Ne trebuie amănunte despre ce ştiu să facă exact, în ce sector al domeniului", a spus Adriana Topai, recruiter. Calităţile personale ale candidatului sunt din ce în ce mai relevante pentru angajatori. „Important este să fie comunicativ, să fie dispus să muncească să fie capabili să lucreze cu clienţi din toate domeniile", Cristina Cobaschi, inspector de asigurări.

De cealaltă parte a baricdei, proaspeţii absolvenţi sunt dezamăgiţi de oferta de pe piaţă. „Am mai mers şi la târguri de joburi. Majoritatea angajatorilor îţi cer să laşi cv-ul si să te contacteze ei. Sunt foarte dezamăgit. Sunt foarte multe joburi pentru necalificaţi", a spus Claudiu Criţu, de 24 de ani. Tânărul a lucrat timp de trei ani în domeniul economic. „După trei ani şi ceva de experienţă, facultate şi masterat caut un loc de muncă decent, dar nu neapărat în domeniul economic, în care am studiat", a mai spus tânărul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite