Luptă prin sms împotriva violenţelor din şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actele de violenţă care au avut loc în ultima perioadă în şcolile din judeţ i-au determinat pe reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş să regândească sistemul de sancţiuni. Aceştia s-au decis să pună capăt scandalurilor şi bătăilor din unităţile de învăţământ şi au venit cu o idee.

Un program pilot ce va fi implementatla Şcoala Generală nr. 12 din Timişoara va stabili un altfel de comunicare cu părinţii: una prin intermediul sms-urilor. Proiectul porneşte de la premisa că educaţia ce elevii o primesc acasă contribuie foarte mult la dezvoltarea lor socială. Practic, noutatea în  sistemul propus de ISJ nu este decât faptul că părinţii vor fi anunţaţi prin sms de actele de violenţă verbală sau fizică ale copiilor lor. Altfel, aceste discuţii se purtau faţă în faţă, în cadrul şedinţelor cu părinţii sau prin telefon.

Şi în cazul tânărului care şi-a înjunghiat colegii în faţa liceului s-a părinţii au fost anunţaţi, doar că nu prin sms. Incidentul a avut loc în luna mai a acestui an. Atunci, doi elevi de 18 ani de la Liceul Auto din Timişoara au fost înjunghiaţi în coapse de un coleg de clasă. Atacatorul, Alexandru Şchiopescu, era şi el elev în clasa a XI-a, cu rezultate bune la învăţătură. Caesta i-a înjunghiat pe Costel Pantea, de 18 ani şi pe Daniel Florin Albu, de 17 ani pentru că ripostat batjocorii pe care ar fi suportat-o din partea premiantului clasei.

Conform unor date centralizate de inspectorii şcolari, cu privire la actele de violenţă care au avut loc în şcoli, în aproape 50 de unităţi de învăţământ au avut loc bătăi sau scandaluri violente.  În peste 170 de situaţii este vorba de violenţă verbală.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite