Sute de construcţii de case aprobate în Vest în plină criză financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O analiză realizată de Institutul Naţional de Statistică arată că în regiunea de Vest încă se mai construieşte. Numărul de autorizaţii de construire a clădirilor rezidenţiale de la finalul lunii iunie a crescut comparativ cu luna mai, dar şi faţă de luna iunie a anului trecut.

În timp ce în mai toate regiunile din ţară se simte o reticenţă în a mai construi, în Vest aceasta parcă nu există. Numărul de autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale eliberate la finalul lunii iunie este în creştere comparativ cu perioadele precedente. În primul semestru al anului curent, în regiunea de Vest au fost aprobate cu peste 70 de construcţii mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. În plus, conform INS, aceasta este singura creştere notabilă din întreaga ţară.

Dacă în luna mai, în regiune au fost eliberate mai puţin de 300 de autorizaţii, la finalul lunii iunie mai bine de 410 persoane au înaintat documente pentru a le fi aprobată construcţia unei case. Nici anul trecut, în aceeaşi perioadă nu s-a ajuns la acest nivel, fiind doar aproximativ 260 de autorizaţii eliberate, la finalul lunii iunie, cu aproape 150 mai puţine ca acum.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite