Incendiile dau de cap pompierilor timișeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompoerii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, filiala Timiș au avut de înfruntat mai multe incendii în această perioadă, în ciuda zăpezii așternute. Mai multe case din județ au fost mistuite de flăcări din cauză că proprietarii acestora nu au respectat normele de încălzire a locuințelor.

Nu mai puțin de nouă incendii au avut de stins pompierii din județul Timiș de la prima cădere a zăpezii. Motivele acestor incendii sunt asemănătoare la toate cazurile. Temperaturile scăzute de afară obligă proprietarii să își încălzească locuințele cu toate mijloacele la-ndemână. Fără să țină cont de normle de încălzire a locuințelor puse la dispoziție de Inspectoratul pentru Situații de Urgență proprietarii se încălzesc cum pot.

”Cea mai întânită situație cauzatoare de incendii din această perioadă a fost faptul că cetățenii nu și-au curățat corespunzător coșurile de fum ale caselor. Alt motiv întâlnit la incendiile din această perioadă a fost suprasolicitarea sistemului electric al locuințelor”, a declarat locotenent  Sindia Diana Vlaia, purtătorul de cuvânt al ISU ”Banat”.

Recomandările autorităților în această perioadă pentru cetățeni, mai ales pentru cei din zona rurală, sunt să respecte normele de încălzire a locuințelor. ”Îi atenționăm pe proprietarii de locuințe să nu lase sistemele de încălzire artizanale nesupravegheate, să asigure o aerisire corespunzătoate a spațiului de încălzire și cel mai important să își curețe coșurile de fum ale sobelor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al ISU ”Banat”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite