Vilele din Timişoara, mai ieftine cu aproape 30 la sută ca înainte de criza financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezvoltatorii timişoreni mizează şi pe apartamentele în vilă
Dezvoltatorii timişoreni mizează şi pe apartamentele în vilă

Conform unui studiu realizat de unul dintre portalurile destinate sectorului imobiliar,  finalul lui 2010, vilele noi din Timişoara şi din jurul oraşului au ajuns să fie mai ieftine cu aproape 30 de procente faţă de finalul lui 2008 şi cu peste 12 peocente comparativ cu finalul anului trecut.

Sectorul imobiliar a fost primul şi cel mai puternic sector economic afectat de criză şi preţurile practicate de dezvoltatorii imobiliari şi patronii din Timişoara au scăzut considerabil. Astfel s-a ajuns ca, în comparaţie cu perioada boom-ului economic, tarifele practicate în cazul vilelor să coboare cu aproximativ 30 la sută. Preţul pentru un metru pătrat util este acum de aproape 980 de euro în timp ce, la finalul lui 2008 acesta nu cobora sub 1.300 de euro.

Vilele din comunele din jurul Timişoarei au pierdut şi ele din preţ, mai bine de 12 procente, coparativ cu iarna lui 2008. Localităţile cele mai afectate de criza financiară, în care preţurile au coborât brusc, sunt şi cele care în urmă cu doi ani s-au dezvoltat, în plin boom economic. Astfel, casele din Dumbrăviţa, Moşniţa sau Giroc sunt cu aproape 10 la sută mai ieftine decât erau iarna trecută.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite