Cum au evoluat preţurile la apartamentele din Timişoara în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa imobiliară, sectorul cel mai puternic lovit de criza economică, a fost un domeniu caracterizat de fluctuaţii de preţuri foarte mari. Trendul general a fost unul descendent în ceea ce priveşte apartamentele din blocurile vechi, partea cea mai reprezentativă pentru oraş.

În continuă scădere, aşa pot fi caracterizate preţurile apartamentelor din capitala Banatului pe parcursul anului 2010. "În Timişoara preţurile au scăzut cel mai mult, dintre oraşele mari. Este vorba de o scădere de aproape 20 la sută faţă de 2009", a spus Daniel Crainic, marketing manager în cadrul celui mai mare portal de specialitate. 

Topul celor mai scumpe case scoase la vânzare în Timişoara în 2010 GALERIE FOTO

Dacă la începutul anului trecut, proprietarii şi agenţii imobiliari încercau să ţină cu dinţii de tarifele practicate pentru metru pătrat, în ultima jumătate a lui 2010, apartamentele s-au ieftinit tot mai mult. "În ultimele şase, şapte luni se atingea un nou prag minim. Se putea observa o scădere de aproape trei procente lună de lună", a mai spus Crainic.

Un element esenţial care a influenţat într-un mod major evoluţia preţurilor practicate în sectorul imobiliar din Timişoara a fost programul Prima Casă. Acesta a dus la o scădere drastică de pretenţii ale proprietarilor de apartamente mari. "Cel mai afectat sector a fost acela al apartamentelor mari, cu trei sau patru camere pentru că cererea e mai mică. <<Prima Casă >> a orientat atenţia cumpărătorilor spre apartamentele cu două camere", a continuat Daniel Crainic. Aşa sa ajuns ca, un apartament de trei camere, într-o zonă normală din Timişoara, care la începutul lui 2010 costa aproximativ 65.000 de euro, să coste, la finalul anului în jur de 50.000 de euro sau chiar mai puţin.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite