Apartamente din Timişoara sunt mai ieftine cu aproape 20 la sută faţă de anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care sunt în căutarea unei locuinţe în luna noiembrie se pot bucura de încă o scădere a preţurilor. Tendinţa de scădere a tarifelor practicate pentru un metru pătrat util în capitala Banatului a continuat şi luna aceasta. Astfel, Timişoara rămâne unul dintre oraşele mari cu cele mai ieftine apartamente din ţară.

Preţurile medii ale apartamentelor din Timişoara sunt în continuare cele mai mici preţuri înregistrate la nivel naţional, în rândul oraşelor mari, conform unei analize realizate de imobiliare.ro, unul dintre portalurile de specialitate. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009, tarifele practicate acum de proprietarii şi dezvoltatorii imobiliari timişoreni sunt mai mici cu peste 18 procente. Doar în ultima lună, preţurile vechi au mai scăzut cu mai bine de două procente, ajungând la o medie de 776 de euro pentru metru pătrat util.

Cea mai mare scădere de preţ s-a înregistrat în cazul garsonierelor ale căror preţuri au scăzut cu 2,5 procente. Pe locul al doilea în topul scăderilor stau apartamentele cu două camere care s-au ieftinit cu  2,3 la sută, iar cele cu trei camere cu aproximativ două procente. Cea mai mică scădere de preţ, comparativ cu luna octombrie, s-a înregistrat în cazul apartamentelor cu patru camere. Preţurile acestora s-au micşorat cu doar 0,4 procente. Cu toate acestea, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cea mai mare scădere de preţ s-a înregistrat în cazul apartamentelor cu trei şi patru camere. Locinţele vechi sunt mai ieftine acum cu un procent cuprins între 14 la sută şi 20 la sută.

Cum au scăzut preţurile apartamentelor în luna noiembrie
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite