Iman al Obeidi, celebra avocată violată de gărzile lui Gaddafi în Libia, se află la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iman al Obedi (FOTO jezebel.com)
Iman al Obedi (FOTO jezebel.com)

Cunoscuta libiană care a ajuns în atenţia presei internaţionale atunci când a anunţat public că a fost violată în repetate rânduri de soldaţii susţinători ai fostului dictator libian, a ajuns astăzi la Timişoara, iniţial la Centrul de Tranzit pentru Refugiaţi.

Surse oficiale precizează că Iman al Obeidi are mari probleme de sănătate. pentru că centurl de la Timişoara nu  are punct de îngrijire medical, oficialii au decis s-o interneze pe avocată de urgenţă. Ei nu precizează boala de care suferă femeia.

"Iman al Obeidi a venit la Timişoara în cursul zilei de astăzi", a confirmat Claudia Liute, ofiţer de relaţii publice UNHCR.

Iman al Obeidi

foto: Daily News

Iman al Obeidi, în vârstă de 29 de ani, a devenit celebră anul acesta, în timpul războiului civil din Libia, când a dat buzna pur şi simplu în restaurantul hotelului Rixos din Tripoli. Aici, în faţa unui grup de reprezentanţi ai presei internaţionale, a declarat că trupele libiene au bătut-o şi au violat-o. Al Obeidi a declarat în repetate rânduri, că doreşte să meargă în SUA. O sursă din cadrul Departamentului de Stat a afirmat pentru CNN că secretarul de stat american Hillary Clinton "a manifestat un interes profund faţă de acest caz şi l-a urmărit îndeaproape".

image
image
image
image

Citeşte alte opinii ale jurnalistului Gerhald Ernst pe platforma "ideilibere.ro": Cât de periculoasă este viaţa...

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite