Artiştii timişoreni au plecat pe malul Dunării să caute inspiraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O parte dintre cei mai apreciaţi artişti timişoreni şi-au luat cu ei talentul şi inspiraţia şi au pornit să creeze departe de casă. Astăzi începe Tabăra de creaţie plastică organizată anual de Fundaţia Rubin, în localitatea Dubova. 

Nu mai puţin de 11 artişti care au reuşit să se facă remarcaţi prin munca lor iau parte la a V-a ediţie a Taberei de creaţie plastică Rubin-Dubova, în judeţul Mehedinţi, lângă Cazanele Dunării, acolo unde peisajul, oamenii dar şi istoria pot fi o sursă extraordinară de inspiraţie. „Este un demers firesc al Fundaţiei Rubin, care porneşte de la o misiune asumată, aceea de a repune artistul în postura de epicentru al societăţii, dar şi afirmarea supremaţiei estetice faţă de alte norme", a spus Stelian Cirţ, preşedintele fundaţiei.

Artişti ca Ana Adam, Sorin Bijan, Horia Bojin, Iulian Vitalis Cojocariu, gheorghe Fikl, Tiberiu giucă, Elicondiu Iovan, Laszlo Matyas, Cristian Sida, Nada Stojici şi Sorin Vreme vor fi din nou în centrul atenţiei la finalul taberei, după 8 august, atunci când reprezentanţii fundaţiei vor organiza o expoziţie cu toate operele create la Dubova. Diversitatea va caracteriza evenimentul având în vedere că ariile de creaţie sunt multiple şi că niciunul dintre artişti nu intenţionează să se limiteze la o normă de lucrări. „Fiecare artist este liber să creeze ce crede de cuviinţă", a mai spus Stelian Cirţ.

În 7 august, în seara de final a Taberei de creaţie, participanţii se vor întâlni cu scriitori care vor lectura fragmente din propriile creaţii, inspirate de Dunăre.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite