Suporterii Poli Timişoara cheamă microbiştii în Druckeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar şi site-ul în construcţie al Druckeriei ţine steagul alb-violet
Chiar şi site-ul în construcţie al Druckeriei ţine steagul alb-violet

Un grup de fani alb-violeţi a pus acum câteva luni bazele unei asociaţii care să susţină valorile sportului timişorean, indiferent că e vorba de fotbal, handbal, rugby sau baschet.

Scopul declarat al Druckeriei este atragerea unui număr cât mai mare de oameni pe stadion şi în sălile de sport, precum şi promovarea unei conduite corespunzătoare în aceste locuri. Druckeria nu este prima organizaţie de acest gen, drumul fiind deschis încă din anii '30, de Garda Ripensia sau de prima organizaţie a suporterilor polişti, înfiinţată în 1943. Ulterior, suporterii Politehnicii au mai fost reuniţi în Clubul Suporterilor din 1972 sau în Asociaţia Commando Viola Ultra Curva Sud, creată în 1995.

Denumirea poate nu spune multe celor mai tineri, însă este adânc înrădăcinată în sportul timişorean. „Am fost şi vom fi mândri de tradiţiile sportive ale acestui oraş, aşa cum au fost generaţii întregi înaintea noastră şi cum vor fi generaţiile ce vor urma. Acesta este motivul pentru care am hotărât să ne adunăm sub un nume specific acestei zone. Ne considerăm druckeri pentru că druckeri au fost şi pătimaşii suporteri ai Chinezului şi Ripensiei. Druckeri au fost părinţii şi bunicii noştri. Druckeri sunt şi acum, ca şi atunci, pătimaşii care dau viaţă, pasiune şi culoare stadioanelor şi sălilor de sport. Druckerii sunt cei care iubesc sportul din acest ţinut şi cei care vor să facă mai mult pentru acesta”, se arată în primul comunicat al Druckeriei către mass-media.

Înscrierile se pot face în fiecare marţi, între orele 18.00 si 21.00, înaintea şi în timpul Cafenelei Sportive care are loc în clubul D'arc din Piaţa Unirii. Taxa de inscriere este 10 lei, cotizatia lunara este 5 lei, se plateste trimestrial (un trimestru = 15 lei). Cardul de membru se va putea ridica după o săptămână.

Viitorii membrii sunt rugaţi vină cu un act de identitate, poză pe un stick (sau sa trimita poza si datele lor inainte pe email la adresa contact@druckeria.ro; în cazul în care nu aveţi poză se poate face şi pe loc), banii pentru minim un trimestru.

Cei care nu pot veni în respectivul interval orar pot trimite un e-mail la adresa menţionată mai sus, pentru a stabili o întâlnire. Apariţia Druckeria va fi anunţată şi pe stadion, la meciurile echipei, unde vor fi împărţite şi pliante cu informaţii despre asociaţie, iar în curând va fi anunţată o soluţie accesibilă de înscriere şi pentru microbiştii din ţară sau străinătate. În curând va fi lansat şi site-ul ascoiaţiei, www.druckeria.ro, aflat momentan în lucru.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite