Ianis Zicu poate juca în derby-ul cu Oţelul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Golgeterul timişorenilor, incert din cauza unei accidentări, a fost pus pe picioare de un vraci din Serbia. Cosmin Contra s-a bazat pe puţini jucători la primul antrenament al săptămânii, având şapte jucători accidentaţi şi trei convocaţi la echipele naţionale.

Magera, Scutaru şi Sepsi s-au pregătit doar la sala de forţă ieri, Zicu şi Bourceanu au făcut alergări uşoare, fiind încă în recuperare. Zicu a suferit o ruptură fibrilară, jucând accidentat cu Vasluiul. Problema ar fi necesitat un repaos total de zece zile, însă după o vizită la Marijana Kovacevici, deja celebrul vraci din Serbia, golgeterul alb-violeţilor are şanse mari să joace în partida cu Oţelul, programată duminică.

Antrenorul alb-violeţilor este sigur că se va baza pe toţi jucătorii incerţi la derby-ul dintre locul unu şi locul doi în Liga 1. „Nu sunt o problemă accidentările, i-am recuperat pe majoritatea. Înafară de cei care au pauze mai lungi, Curtean şi Mansour, restul cred că vor fi apţi până la ora meciului cu Oţelul Galaţi”, a spus aseară Cosmin Contra.

Bucuros pentru Alexa

Poli are trei jucători convocaţi la echipele naţionale: Pantilimon, Alexa şi Nikolici sunt convocaţi la echipele naţionale ale României, primii doi, respectiv Muntenegrului (tineret), al treilea. „Dacă Zicu nu ar fi fost uşor accidentat, am fi avut un jucător în plus convocat. Am fi avut nevoie de ei, dar se vor pregăti foarte bine la echipele naţionale şi după aceea vor veni cu o dorinţă în plus la echipele de club, din postura de internaţionali. Nu este meritul meu că au ajuns acolo, este al băieţilor, pentru că ei au muncit şi merită asta”, a declarat antrenorul echipei timişorene.

Unul dintre jucătorii mereu lăsaţi pe dinafară, deşi rezultatele şi prestaţiile de la echipele de club l-ar fi recomandat pentru selecţionare, este căpitanul bănăţenilor. „Alexa mi-a dat un mesaj în care mi-a spus că este foarte fericit că a fost convicat la lot. Mă bucur foarte mult pentru el, sper să facă un meci bun împotriva Italiei, pentru că ştiu că poate să o facă. Chiar dacă are 31 de ani, încă poate să mai prindă un contract bun afară, de ce nu”, a mai spus Cosmin Contra.

Mansour şi-a vizitat colegii şi îl susţine pe Contra

Aflat în convalescenţă după o accidentare gravă la genunchi, Mansour Gueye a trecut ieri pe la stadion pentru a-şi vedea coechipierii. „Mă simt mult mai bine şi tot ce îmi doresc este să mă refac cât mai repede. Am făcut un calcul şi cred că am stat aproape doi ani pe tuşă din cauza accidentărilor. Sper că s-a terminat cu ghinioanele. Doctorii mi-au spus că cel mai bine e să stau şase luni, pentru a fi sigur că recuperarea e completă”, a declarat atacantul. Echipa merge bine, dar nu se poate câştiga fiecare meci. Mă bucur să văd că băieţii se înţeleg foarte bine cu «domnul Cosmin», a mai spus senegalezul.

Acesta consideră că decizia în privinţa carierei de jucător îi aparţine doar lui Cosmin Contra. „Discuţia dintre preşedinte şi antrenor nu e problema mea, dar na, dacă el are nevoie să joace, simte că se poate, de ce nu?”, a concluzionat Mansour.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite