Machedonii fac legea la Poli Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Zicu şi Hristu Chiacu, marcatori la ultima victorie alb-violetă
Ianis Zicu şi Hristu Chiacu, marcatori la ultima victorie alb-violetă

Ianis Zicu şi Hristu Chiacu, ambii cu rădăcini aromâne, au contribuit decisiv la ultima victorie a echipei bănăţene. Dacă Zicu a confirmat deja aşteptările şi este în vârf de formă, Hristu Chiacu a marcat la Tg. Mureş primul său gol după şase luni.

Catalizatorul revenirii celor doi este noul antrenor, Cosmin Contra. Ianis Zicu intra treptat treptat în ritm sub comanda lui Vladimir Petrovici, însă odată cu plecarea sârbului la naţionala ţării sale şi instalarea lui Cosmin Contra, atacantul a „explodat”, marcând meci de meci. Hristu Chiacu nu a fost în apele sale după revenirea la Timişoara, însă forţa psihică pe care Contra încearcă să o imprime echipei pare să-şi facă efectul şi la el. Fotbalistul a intrat pe teren în repriza a doua a meciului de la Tg. Mureş şi a înscris un gol. „Sunt total pregătit fizic şi psihic să lupt pentru un loc în prima echipă”, a declarat Hristu Chiacu.

Ianis Zicu speră că va continua seria de meciuri bune în tricoul lui Poli. „Va fi un meci greu cu Universitatea, însă noi ne dorim foarte mult să câştigăm. Avem patru victorii consecutive în campionat şi ar fi extraordinar să o obţinem şi pe a cincea, să punem presiune pe echipa din faţa noastră, Oţelul, şi să păstrăm distanţa faţă de echipele din spatele nostru”, a declarat atacantul bănăţenilor.

Unul dintre cei mai importanţi factori în revnirea sa la formă a fost şi relaţia bună cu tribunele. „Vorbeam cu colegii în vestiar săptămâna asta şi cu toţii ne dorim ca la meciurile de pe teren propriu să avem cât mai mulţi suporteri. Din punctul meu de vedere, sunt cei mai buni şi cei mai dragi suporteri pe care i-am avut până acum în carieră. M-am simţit excelent aici încă de la primul meci, datorită lor”, a spus astăzi Ianis Zicu.

Război mental

Timişorenii nu au uitat debutul excelent de sezon al clujenilor, chiar dacă aceştia nu au câştigat în ultimele etape. „Cu Universitatea va fi cel mai greu meci de până acum, de aceea trebuie să fim la fel de concentraţi ca la meciurile precedente, să încercăm să ne autodepăşim. Cred că era mai bine dacă «U» Cluj câştiga cu Brăneştiul, n-au mai câştigat de câteva etape şi vor veni foarte motivaţi aici”, este de părere Hristu Chiacu.

Jucătorul care a intrat ca rezervă în meciul trecut şi a marcat un gol consideră că forţa psihică este principalul atu al echipei alb-violete. „Sunt sigur că noi vom rămâne la fel de motivaţi ca şi până acum. Cosmin ştie foarte bine să ne mobilizeze, discuţiile cu el ne ajută foarte mult, cred că acesta este principalul său atu”, a spus Chiacu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite