POLI TIMIŞOARA Victoria la Bistriţa, cadou pentru fanii alb-violeţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laszlo Sepsi l-a anihilat pe Torje în etapa trecută
Laszlo Sepsi l-a anihilat pe Torje în etapa trecută

Poli Timişoara joacă la Bistriţa pe data de 4 decembrie, zi în care clubul sărbătoreşte 89 de ani de la înfiinţare. Neînvinşi în turul Ligii 1, alb-violeţii nu concep să revină din Ardeal fără cele trei puncte drept cadou pentru aniversare.

Marian Iancu a anunţat acum câteva săptămâni că este preşedintele Politehnicii Timişoara, semn că problemele cu  palmaresul sunt ca şi rezolvate, astfel că alb-violeţii sărbătoresc în week-end-ul următor momentul când, în 1921, profesorul Traian Lalescu punea bazele echipei de fotbal. „Meciul cu Bistriţa este unul foarte, foarte greu, din toate punctele de vedere. Meciul se joacă într-o zi cu o semnificaţie deosebită, 4 decembrie, aniversarea a 89 de ani de la înfiinţarea clubului. Suntem obligaţi să onorăm această aniversare cu o victorie şi avem nevoie de cele trei puncte pentru a rămâne în coasta Oţelului Galaţi”, a declarat Valentin Velcea, unul dintre antrenorii bănăţenilor.

Acesta consideră că remiza din etapa trecută este un rezultat pozitiv. „De acum încolo, când Poli va juca cu Dinamo, nu va mai fi considerată învinsă din start, am obţinut rezultate pozitive în ultima vreme şi suntem obligaţi să ne menţinem pe această linie pentru a confirma forma bună a echipei”, a mai spus Velcea.

Pentru oraş şi culori

Jucătorii alb-violeţi au intrat deja în spiritul sărbătorii de la sfârşitul săptămânii. „Jucăm într-o zi de sărbătoare pentru clubul nostru şi trebuie să arătăm pe teren, nu prin vorbe, ci prin fapte, că suntem alături de suporteri, de tot ce înseamnă spiritul Politehnicii. Trebuie să ne întoarcem cu trei puncte, să continuăm parcursul bun de până acum”, a spus Srgian Luchin, un jucător crescut în banat şi care ştie ce înseamnă Poli pentru microbiştii din zonă.

Laszlo Sepsi, care a făcut un joc excelent la Dinamo, vrea să îmbine utilul cu plăcutul. „Vrem să obţinem maximum de puncte în cele două meciuri rămase, să avem linişte în pauza de iarnă, iar în primăvară să ne batem în continuare pentru primele două locuri. Aniversarea e un motiv în plus să câştigăm, pentru a mulţumi suporterilor că sunt alături de noi. Sper să fie cât mai mulţi şi la Bistriţa, să sărbătorim împreună”, a mărturisit fundaşul stânga.

Velcea: „Partea a doua a campionatului va fi de foc”

Colegul lui Cosmin Contra pe banca tehnică a echipei bănăţene consideră că locul ocupat acum de Poli este echitabil. „Am terminat turul de campionat neînvinşi, pe un loc doi pe care-l merităm. Cred că este un loc realist, putea fi mai bine, putea fi mai rău. Pauza dintre tur şi retur nu ne dă răgaz să ne pregătim aşa cum am fi vrut, începem imediat cu două etape din retur. Partea a doua este una aprinsă, în forţă,  comprimată din toate punctele de vedere şi cred că ar trebui să terminăm mai bine decât locul pe care ne aflăm acum. Adică pe locul unu”, a spus Vali Velcea.

Acesta consideră că întreg returul ar trebui să se desfăşoare primăvara. „Mi-aş fi dorit să nu se joace acum cele două etape din retur, dar asta e, toate echipele suntem în aceeaşi situaţie, oboseala nu are voie să fie o scuză”, a mai spus tehnicianul timişorean.

Meciul dintre Gloria Bistriţa şi Poli Timişoara este programat sâmbătă, de la ora 18.00. Poli va juca ultimul meci din acest an pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş, în week-end-ul 10 – 12 decembrie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite