Festivalul Filmului European începe mâine la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiecţii „de tot felul" vor aduna timişorenii în cele 300 de scaune ale Cinema Studio din Timişoara începând cu 27 mai când va începe mult aşteptatul Festival al Filmului European .

Mai bine de 50 dintre cele mai bune producţii realizate în ultimii doi ani în Europa vor fi vedetele unor seri pe care bănăţenii cinefili le aşteaptă cu nerăbdare. Cei care vor participa la această a XIV-a ediţie a Festivalului Filmului European vor avea parte de o diversitate de stiluri şi teme abordate în cele mai inedite unghiuri de către regizori români, deja cunoscuţi publicului, dar şi regizori europeni.

Evenimentul va începe mâine seară de la ora 19.30 cu proiecţia filmului polonez „Fiorii Tinereţii" urmând ca vineri, de la ora 16.00 să ruleze „Fructul oprit", producţie finlandeză, peste alte două ore va putea fi urmărit filmul „Fără Aripi" din Macedonia, iar de la ora 20.00, „Toţi ceilalţi". Sâmbătă spectacolul cinematografic va începe tot de la ora 16.00 cu filmul „Strugurii" (Cehia), „Jerichow" (Germania) şi „Baaria" (Italia). Ultimele proiecţii din cadrul festivalului vor avea loc duminică când vor fi prezentate filmele. „Lumea e mare, iar salvarea se ascunde după colţ" (Clorofilm), „Toamna" (Turcia) şi „Camino" (Spania).

Această ediţie a Festivalului Filmului Eurpoean este ediţia la care selecţia de filme este mult mai bogată decât în anii precedenţi. Mai mult, acoperă un număr foarte mare de ţări participante, cel mai mare de până acum, şi ca eveniment este prezent în cel mai mare număr de oraşe din ţară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite