Cea mai mare familie de poştaşi din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Magdin şi fiul lui Lucian Magdin
Fraţii Magdin şi fiul lui Lucian Magdin

Fraţii Magdin duc zilnic în spate kilograme de speranţe, ascunse printre facturi şi ziare. Ei ştiu tot ce mişcă în cartiere întregi din capitala Banatului. Cunosc oraşul pe de rost şi sunt aşteptaţi, cel puţin o dată pe lună, cu uşile deschise, de copii, părinţi şi bunici.

Primul care s-a angajat la Poştă a fost Lucian Ionel, cel mai mare dintre fraţii Magdin. Are acum 52 de ani, iar ultimii 13 ani şi i-a petrecut ca angajat al Centrului Regional Reţea Poştală Timişoara. „Am lucrat la privat, am lucrat şi în Germania, dar cel mai mult îmi place să lucrez cu oamenii, astfel că meseria de poştaş mi se potriveşte cel mai bine", a spus Lucian Magdin, care la început a fost factor de schimb, iar astăzi duce corespondenţa timişorenilor din cartierul Freidorf. „După atâţia ani, poştaşul şi hornarul trebuie să ştie tot", a adăugat acesta.

„Eu am venit după Lucian la Poştă, în august 2002", continuă Ovidiu Nicolae, de 33 de ani, care este cel mai harnic din familie la capitolul abonamente. „Trebuie să fii pregătit, riscul este oriunde, la fel ca în orice altă meserie", a explicat acesta. Geanta sa cântăreşte peste 50 de kilograme, mai ales vinerea, când ziarele şi revistele abia au loc în „tolba" cu scrisori, facturi, alocaţii sau pensii.

Meserie din tată în fiu

Al treilea frate Magdin de la Poştă este Daniel Cosmin, de 36 de ani. „Am lucrat în construcţii, dar din cauza criza s-au făcut restructurări", a explicat acesta. În 2009, şi Sorin Teodor Magdin s-a alăturat fraţilor săi şi s-a angajat la Centrul Regional Reţea Poştală Timişoara. „Noi suntem patru fraţi, cu trei mame diferite. Am crescut împreună în Timişoara. Suntem neam mare, la noi uşa nu s-a închis niciodată", a spus Lucian Magdin, al cărui fiu lucrează, la rândul lui, la Poştă. „Lucram la o firmă unde am fost chiar sancţionat că vorbeam cu oamenii noi şi îi ajutam prea mult. Acum pot comunica cu oamenii, sunt sătul de maşini", a spus Claudiu Magdin, de 28 de ani.

FOTO: REMUS RUNCAN Mii de scrisori trec prin mâna fraţilor Magdin în fiecare zi

În prezent, fraţii Magdin reprezintă cea mai mare familie de la Poşta din capitala Banatului. Meseria e una care se transmite din tată în fiu, spun reprezentanţii Centrului Regional Reţea Poştală Timişoara, astfel că nu e un lucru neobişnuit ca patru-cinci membri ai aceleiaşi familii să fie poştaşi. „Noi suntem ca psihologii, cunoaştem oamenii, le ştim tabieturile, ştim cum să ne purtăm cu ei", a spus Ovidiu Nicolae Magdin.

1.500 de scrisori pe zi

Fiecare dintre cei patru fraţi duce în spate, în fiecare zi, aproape 1.500 de scrisori, iar de sărbători volumul acestora se dublează. „Sunt oameni care ne spun că i-au sunat rudele să le spună că le-au trimis scrisoare. Nu renunţă la a trimite poze, sau gânduri pe hârtie", a explicat Lucian Magdin.

În topul popularităţii

Potrivit studiului „GfK Trust Index 2010", care măsoară gradul de încredere al cetăţenilor europeni faţă de diferite categorii sociale, cea mai bine văzută meserie în România rămâne cea de pompier, urmată de ocupaţia de poştaş, care a cunoscut o creştere a popularităţii de patru procente faţă de anul trecut.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite