EXCLUSIV Inventator la 16 ani: Un elev de liceu a conceput un sistem total revoluţionar de hrănit animalele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eugen Mihancea
Eugen Mihancea

Un tânăr de 16 ani şi profesorul său au inventat un aparat care poate avea diverse utilităţi, inclusiv aceea de a uşura munca fermierilor prin dozarea hranei pentru animale la diferite intervale orare, fără să fie nevoie de intervenţia omului.

Eugen Mihancea are 16 ani şi este elev în clasa a XI-a la Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum. Din curiozitate şi pentru că, la fel ca părinţii săi, este pasionat de fizică, liceanul a contribuit cu ideile sale la o invenţie cu mare potenţial. „A fost o experienţă foarte interesantă pentru că e ceva nou. M-am implicat cât am putut şi aş mai face asta", a spus Eugen timid.

EXCLUSIV Inventator la 23 de ani: A găsit soluţia economică pentru mastodonţii industriei

Tânărul a lucrat cu profesorul Alexandru Stoian, coordonatorul Centrului Regional de Excelenţă, şi împreună au realizat un automat cu lichid care poate comanda şi acţiona anumite aparate fără curent electric. Sursele de energie sunt înlocuite complet de un sistem care funcţionează bazându-se pe un sistem mecanizat şi pe legile fizicii. „Aparatul poate fi folosit pentru a doza mâncarea pentru animale, la anumite ore, fără să fie nevoie de intervenţia omului. Poate să pornească şi să oprească anumite aparate fără intervenţia omului. Se poate programa să acţioneze la diferite ore, zile sau săptămâni", a explicat tânărul.

Automatul cu lichid

„Automatul cu lichid", aşa cum este numită invenţia, a fost conceput într-o lună şi apoi prezentat la Salonul Naţional de Creaţie şi Inventică pentru Tineret, din luna noiembrie, unde a atras atenţia fermierilor. „Un domn de la o fermă de găini de lângă Bucureşti a vrut să automatizeze sistemul de hrănire a animalelor", a povestit Eugen. Acum, invenţia aşteaptă brevetul de la OSIM.

Invenţia este de fapt o instalaţie care poate fi folosită în aproape orice domeniile de activitate pentru a comanda funcţionarea unor aparate.

 „Automatul cu lichid" poate fi o alternativă la orice alte sisteme care funcţionează bezându-se pe o sursă de electricitate pentru funcţionare. Mai mult, nu are o construcţie complexă şi poate funcţiona 24 din 24 de ore. Invenţia poate fi utilizată spre exemplu ca dozator de hrană şi lichide la ferme şi rezervaţii naturale, sau chiar în gospodărie, în agricultură pentru a comanda sistemul de irigare sau ca sistem de protecţie  la căderea tensiunii electrice.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite