Negociere aprinse pentru magazinele de vise: vor fi sau nu închise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele unde se vând etnobotanice sunt în centrul oraşului
Magazinele unde se vând etnobotanice sunt în centrul oraşului

Primăria a organizat o dezbatere publică pe proiectul de închidere a magazinelor de vise. Afacerea cu produse etnobotanice este „fardată” legal, astfel că eliminarea drogurilor uşoare nu este o misiune uşoară.

Consilierii locali au propus două proiecte de hotărâre prin care substanţele cu efect halucinogen permise de lege să fie totuşi scoase în afara legii. Unul din proiecte prevede închiderea totală a unor astfel de magazine.

Misiune dificilă
Cel de-al doilea proiect interzice funcţionarea magazinelor de vise la o distanţă mai mică de 1.000 de metri de şcoli, cantine sau cămine studenţeşti. Misiunea autorităţilor timişorene nu este una deloc uşoară pentru că vânzarea produselor etnobotanice îmbracă o haină de legalitate, iar afaceriştii din acest domeniu se pot îndrepta în instanţă.

Bani mulţi în joc
La dezbaterea publică de la Primăria Timişoara au participat reprezentanţi ai Centrului Antidrog, Jandarmi, Direcţia Agricolă şi Poliţia Comunitară. Un punct de vedere tranşant l-a avut şeful Poliţiei Comunitare, Doru Spătaru. Acesta a semnalat că trebuie atenţie mare în luarea deciziei, pentru că în momentul în care oamenii din subordinea sa amendează un agent comercial, firma se îndreaptă împotriva Poliţiei Comunitare şi nu împotriva celor care au luat decizia. „Nu ştiu dacă o să vină cineva să ne susţină în instanţă. Trebuie interzise în vămi, la intrarea în ţară, dar sunt bani mulţi în joc”, a spus Spătaru.
Un cetăţean prezent la dezbatere a propus ca inclusiv consumatorii să fie amendaţi. Un alt timişorean prezent la dezbatere a spus că vânzarea drogurilor uşoare este o crimă şi trebuie interzise în tot judeţul nu numai în Timişoara pentru că nu rezolvi nimic dacă se interzic în Timişoara şi se vând la Lugoj sau în altă localitate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite