Campanie europeană pentru iniţiere în tainele navigării online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia timişoreană EOS este una dintre organizaţiile care iau atitudine în campania „Hai pe net!", pe care o şi coordonează. Campania, care se desfăşoară între 28 februarie şi 5 martie, încearcă să-i aducă pe internet pe cei  care nu au mai utilizat niciodată calculatorul.

În cadrul campaniei europene, care îşi propune să aducă pe internet 100.000 de persoane din Europa care încă nu au descoperit tainele internelului, mai multe organizaţii, instituţii, chiar companii din ţară îi vor ajuta pe neiniţiaţi să stea online. Coordonatorii proiectului sunt membrii Fundaţiei EOS împreună cu cei ai Fundaţiei Civitas, Microsoft Romania, ANBPR - Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, APDETIC, Fundatia Tech Soup și Rețeaua eCentrelor din România. „Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în mai multe ţări din Europa, am dori să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul Hai pe net! să acceseze link-ul www.ecentre.ro, dovedind astfel că au fost online în săptămâna 28 februarie - 5 martie, în cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate de o aplicaţie specială, în timp real. Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim printre primii în Europa" declară Gabriela Bârna, director al Fundaţiei EOS România.

Prcatic, toţi cei care nu au avut acces la noile tehnologii până acum, dar sunt dornici să înveţe să folosească internetul sunt aşteptaţi la centre. Chiar mai mult, orice persoană poate aduce un neiniţiat pentru a-i arăta secretele online-ului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite