Un fals inspector de sănătate publică, pe care autorităţile nu-l pot prinde, face controale pe la firmele din Timişoara. Vezi aici semnalmentele lui!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică alertează toţi agenţii economici. Medicii şi inspectorii Direcţiei acţionează exclusiv în echipă, iar verificările le menţionează într-un proces verbal.

Firmele timişorene riscă să fie trase la răspundere de omul nepotrivit. Direcţia de Sănătate Publică din Timiş atrage atenţia persoanelor fizice şi juridice asupra faptului că un bărbat în vârstă de aproximativ 40 de ani se prezintă ca fiind inspector DSP. Firmele private, unităţile de învăţământ şi asociaţiile pot primi astfel o vizită-surpriză de la impostor.

Conform sesizării verbale pe care reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au primit-o de la agenţi economici, presupusul inspector obişnuieşte să arate pe fugă o legitimaţie falsă, pretinzând că este în control. Din primele declaraţii făcute de purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Dana Şpac, când unul dintre agenţii economici a încercat să îl legitimeze, bărbatul s-a făcut nevăzut.

Reguli stricte
Instituţia are de-a face cu acest tip de caz pentru prima oară. În comunicatul lansat vineri 16 septembrie, DSP explică: „medicii şi inspectorii DSP sunt abilitaţi să facă controale, conform legislaţiei, numai în echipă, legitimaţia acestora trebuie şi poate fi cercetată cu atenţie, verificările tematice sau de rutină sunt menţionate într-un proces verbal, iar orice nelămurire sau detaliu suspect poate fi anunţat la sediul DSP Timiş”.

În ziua de vineri, juristul instituţiei a făcut o plângere în această privinţă, pe care a înaintat-o Poliţiei Timiş. Până la ora actuală, poliţiştii nu au niciun suspect, dar „este doar o chestiune de timp, până îl vom prinde“, ne asigură Andreea Cinteză, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Timiş.

Exemple din trecut
Cazuri grave de falsificări au mai fost, începând cu 2005, când un fals agent de deratizare a reuşit să fure din casa unor profesori universitari o adevărată avere, constituită din valută şi bijuterii unicat. În 2009, un fals doctor francez deja operase cu laser 165 de pacienţi, solicitând sume de până la 1.000 de euro. În 2010, o timişoreancă a fost la un pas de a plăti 258 de milioane de lei vechi unui fals medic SMURD, care susţinea că fiul femeii fusese accidentat grav şi necesita transport la Bucureşti.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite