Gripa și virozele atacă timișorenii iar medicii nu mai au vaccin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Farmacie din Timişoara (arhiva)
Farmacie din Timişoara (arhiva)

Doctorii avertizează că schimbările bruşte de temperatură vor duce la o explozie de cazuri de viroză. Direcţia pentru Sănătate Publică Timiş va organiza o licitaţie pentru a achiziţiona alte 10.000 de doze de vaccin antigripal.

Stocul de 14.000 de doze primite de DSP Timiş de la Ministerul Sănătăţii s-a epuizat. „Există posibilitatea ca, foarte de curând, să mai avem încă 10.000 de doze achiziţionate printr-un program naţional de prevenire a bolilor transmisibile", a spus Dana Şpac, purtător de cuvânt în cadrul DSP Timiş. Cu toate că în această perioadă interesul pentru vaccinare a fost unul scăzut, medicii de familie au rămas fără doze.

„Din 30 de doze pe care le-am primit, nu mai am. Au venit oamenii şi au cerut să fie vaccinaţi, dar nu ca altădată. După perioada asta o să urmeze o explozie de viroze", a spus Mihaea Nicoară, medic de familie. Şi medicii din spitale se aşteaptă la mai multe cazuri de viroză în viitor. „Acum sunt foarte puţine, două trei pe zi, dar în mod sigur vor fi mullt mai multe în perioada ce urmează", a confirmat Voichiţa Lăzureanu, medic primar în cadrul Spitalului „Victor Babeş".

Farmaciile din orașul de pe Bega și-au aprovizionat stocul cu vaccin antigripal și sunt pregătite pentru timișorenii care vor să se imunizeze împotriva virusului gripal. Doze de vaccin pot fi achiziționate de la mai toate farmaciile din Timișoara și cei care vor să fie precauți pot opta pentru mai multe tipuri de vaccinuri produse de companii diferite. Prețul unei doze de vaccin antigripal variază în funcție de farmacie, dar și de compania producătoare. Astfel, timișorenii pot plăti pentru un vaccin 27 de lei, 30 de lei sau chiar și 34 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite