Dosar penal pentru un timişorean care a încercat să scoată un copil din ţară cu acte false

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat un bărbat care a încercat să scoată ilegal din ţară un minor, folosindu-se de o procură notarială falsă. Bărbatul a cumpărat actul fals cu 300 de lei.

Azi-noapte, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, Andrei N., în vârstă de 51 de ani, din judeţul Timiş, însoţit de un minor. Acesta a prezentat pe lângă documentele de călătorie şi o procură notarială din partea părinţilor, pentru băiatul care îl însoţea.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, s-a constatat că documentul notarial prezentat la control nu conţine elementele de identificare specifice actului original. S-a luat legătura cu Biroul Notarial emitent de unde s-a comunicat că încheierea notarială prezentată este falsă. Andrei N. a declarat că procura notarială pe care a prezentat-o la ieşire din ţară a obţinut-o contra sumei de 300 de lei de la un bărbat din Timişoara.

În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la fals în înscrisuri sub semnatură privată.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite