O tânără din Azerbaidjan a luat lecţii de diplomaţie la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Seving Ismaylova este unul din tinerii diplomaţi din Azerbaidjan aflaţi în vizită
Seving Ismaylova este unul din tinerii diplomaţi din Azerbaidjan aflaţi în vizită

Un grup de oficiali din Asia Centrală şi Caucaz a venit la Timişoara pentru un stagiu de pregătire în domeniu. Unul din tinerii diplomaţi aflaţi la Timişoara este Seving Ismaylova, din Azerbaidjan.

Institutul Diplomatic Român (IDR), în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al României (MAE) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) România, desfăşoară un program de pregătire la care iau parte tineri diplomaţi din Asia Centrală şi Caucaz.

În acest context, au sosit la Timişoara patru tineri din Kârgâstan, Turkmenistan şi Azerbaidjan. „Sunt patru diplomaţi, care au venit în România în septembrie şi stau aici o perioadă de trei luni. Până acum am vizitat portul din Constanţa şi Centrul de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere din Oradea. La Timişoara stăm o săptămână. Ţinând cont că, în 2005, a venit la Timişoara un număr important de refugiaţi din Kârgâstan, am vizitat centrul de tranzit pentru refugiaţi de la Timişoara, iar în zilele următoare vom avea cursuri cu doi lectori de la Universitatea de Vest despre Integrarea Euro-Atlantică”, a spus Monica Grigorescu, coordonatorul cursului.

Rugăciune de Kurban Bayram
Unul din tinerii diplomaţi aflaţi la Timişoara este Seving Ismaylova, din Azerbaidjan. Tânăra a acceptat să vorbească despre ce a văzut în România, despre ţara ei, dar şi despre planurile de viitor pe care le are în domeniul diplomaţiei. „A fost foarte interesant să văd diferenţele dintre anumite zone ale României. Constanţa, spre exemplu, mi-a amintit de capitala noastră, care are port şi are destul de mulţi turci, la fel ca şi Constanţa. Oradea însă este un oraş mult mai românesc”, a arătat Ismaylova.

Tânăra a mai spus că se gândeşte la facilitatea unei colaborări româno-azere prin care să se organizeze o zi a Azerbaidjanului în Timişoara, eveniment cu ocazia căruia să se prezinte costume populare, mâncare tradiţională, dar şi obiceiuri culturale din Azerbaidjan. Seving Ismaylova şi-a exprimat şi dezamăgirea că nu a găsit o moschee pentru a se închina cu ocazia primei zile din marea sărbătoare islamică Kurban Bayram (Sărbătoarea Sacrificiului). „Am căutat o moschee pentru rugăciune, dar nu am găsit. Există un loc în centrul oraşului, dar era închis”, a mai spus Ismaylova. Tânăra a mărturisit că îşi doreşte foarte mult să îşi continue cariera diplomatică într-o ambasadă dintr-o ţară intrată de curând în Uniunea Europeană.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite