Voluntariatul contează mai mult pentru angajatori decât un curs de calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă după ce au terminat studiile superioare trebuie să știe că unul dintre cele mai importante criterii de angajare este cel al experienței practice. Astfel, cursurile plătite care pregătesc candidații pentru un anumit job nu sunt foarte importante in ochii celor care caută noi angajați.

Diplomele și atestatele nu mai impresionează angajatorii în plină perioadă de criză. Recruiterii spun că principalul atu al unui candidat este experiența. În cazul tinerilor care abia și-au încheiat studiile aceasta este mai greu de dobândit, așa că una dintre tendințele multor candidați este să se orienteze spre cursurile plătite care atestă că ar avea pregătirea necesară pentru un anumit job. Asistent manager sau specialist in resurse umane, contabil, chiar și agent imobiliar sunt opțiuni de cursuri pentru proaspeții absolvenți care nu și-au găsit un loc de muncă în domeniul în care au studiat, stagii de pregătire teoretică care nu fac decât să ridice nivelul cunoștințelor teoretice. „Angajatorii pun accent pe abilitățile practice. Sunt foarte puține cursuri care oferă asta. Într-adevăr, trebuie să existe o minimă calificare în carieră, dar asta se dobândește de la un job unde trebuie să înveți ceva nou", a explicat Șerban Mrejeriu, recruiter.

Experiența e mai valoroasă

Alternativa este munca practică, chiar și neplătită. "Mai degrabă tinerii ar trebui să lucreze ca voluntari. Pentru ei este mult mai important să se adapteze unui loc de muncă, decât să dea banii pe un curs care nu le oferă decât alte cunoștințe teoretice", a spus Luminița Socaci, consultant in resurse umane. Chiar și pentru cei care vor să se reorienteze în câmpul muncii, experiența este un atu mai valoros decât un atestat, dar pentru a o obține, tinerii se pot baza și pe farmecul lor. "Aici de mare folos și ajutor sunt caracteristicile personale ale candidatului absolvent de facultate, inteligență emoțională, motivația personală, orientarea către succes, atitudinea pozitivă, constructivă, arătată de ei în cadrul interviurilor susținute la companiile angajatoare", a explicat Ileana Ciochină, specialist în resurse umane.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite