Dascălii timişeni se pregătesc pentru şcoala viitorului ca să ţină pasul cu elevii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de profesori din Timiş sunt decişi să fie în pas cu schimbările tehnologice şi să-şi transforme orele pe care le predau în ceva mult mai atractiv pentru elevi. Astfel, s-au înscris la un curs de două luni în care învaţă cum să integreze noile tehnologii în predare, organizat de fundaţia EOS România.

Dascălii din judeţ au oportunitatea de a învăţa cum să lucreze pe calculator la un nivel care să îi ajute să îşi facă orele mai interesante pentru copiii cărora le predau. „Colegii care participă la curs câştigă abilităţi de utilizare şi integrare a noi tehnici în predare. Toate activităţile pe care le fac aici sunt concepute după programa naţională şi îmbunătăţite pe parcurs", a spus Diana Gligor, Manager Programe Internaţionale în cadrul fundaţiei.

Salt înapoi în timp pentru profesori

Interes major

Cadrele didactice s-au arătat foarte interesate de îmbunătăţirea stilului de predare şi de adaptarea lui la generaţia actuală de tineri, indiferent că predau în Timişoara sau în localităţile din zonă. „Sunt aici pentru că ăsta e viitorul. Oricând este loc să învăţăm mai mult şi pentru elevi. Tehnologia este noul mod prin care captivăm atenţia copiilor. Sunt mult mai activi"a spus Maria Homan, de 36 de ani, profesoară de matematică la Liceul Teroetic din Recaş. Pe lângă orele intense petrecute în aceeaşi sală cu un trainer în care dascălilor li se explică elementele de bază pentru gândirea lecţiilor într-un stil digital, până în septembrie aceştia vor lucra pe o platformă online doar a lor. Profesorii vor lucra împreună, de acasă, la proiecte pe care să le implementeze la curs. „Se schimbă generaţia de profesori. Cei de acum nu sunt conservatori, sunt creativi, vor să fie la curent cu tot ce e nou chiar dacă asta înseamnă să lucreze mai mult la pregătirea lecţiilor", a spus Diana Gligor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite