Congoleza Pascaline Bombeto, arestată la Timişoara pentru contrabandă de ţigări, spune că adevăratul vinovat este soţul ei, diplomat în Serbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierul 2 al Ambasadei Republicii Congo în Serbia ar fi rugat-o pe soţia sa, Pascaline Bombeto, să transporte ţigări. Soţia diplomatului, a cărei proces a început ieri, a plâns, a încercat să dea vina pe soţul ei şi nu a recunoscut că a fost de mai multe ori în România.

Întorsătură de situaţie în cazul în care este implicată Pascaline Esther Bombeto, soţia consilierului 2 al Ambasadei Republicii Congo  în Serbia. Ieri, la Tribunalul Timiş, a început procesul în care este judecată atât Bombeto Pascaline Esther, cât şi alţi şapte bărbaţi acuzaţi de implicare în traficul cu ţigări.

Soţia de diplomat, trimisă în judecată de procurorii DIICOT pentru constituirea unui grup infracţional şi contrabandă în formă continuată a susţinut în faţa judecătoarei că soţul ei este cel care a rugat-o să îl ajute pe Miljan Vojosevic să introducă ţigări de contrabandă în România. Declaraţia femeii a durat mai bine de o oră, judecătoarea chinuindu-se să smulgă câte un cuvânt de la inculpată. Bombeto Pascaline Esther a plâns, a susţinut că nu înţelege bine acuzele care i se aduc, nici limba franceză. Pentru a o face să vorbească, judecătoarea a pus întrebări chiar în limba franceză. În zadar însă, căci la unele aşteptarea răspunsului a durat chiar şi un sfert de oră.

Soţul nu a vizitat-o
Dintre toate persoanele din dosar, Bombeto Pascaline Esther a recunoscut că îl cunoaşte doar pe Miljan Vojosevic, iar pe acesta, prin intermediul soţului ei. „Sunt o biată femeie! În cursul acestui an, soţul meu mi-a spus să îl ajut pe Miljan Vojosevic să introducă ţigări în România. Mi-a spus că nu voi păţi nimic. Am venit în România cu acest inculpat, să aduc ţigări, doar de două ori. Eu nu cunosc pe nimeni în România”, a declarat femeia.

De când a fost arestată soţia sa, diplomatul nu a venit în ţară pentru a o vizita şi a o sprijini pe aceasta. Cu toate că în declaraţiile date în faţa procurorilor, Pascaline Esther Bombeto a spus că a primit la un transport 200 de euro şi ulterior 1.600 de euro, ieri, la Tribunalul Timiş, a susţinut că de fapt nu a luat niciun ban. Femeia nu a putut să precizeze cu exactitate nici unde au fost duse ţigările, nici câte persoane le-au încărcat sau descărcat din maşina de corp diplomatic, răspunsurile sale fiind foarte vagi. S-a încurcat şi mai tare în momentul în care judecătoarea i-a arătat raportul Poliţiei de Frontieră potrivit căruia a intrat în România de nu mai puţin de 16 ori, nicidecum de două ori, aşa cum a susţinut. A început din nou să plângă şi nu a reuşit până la urmă să îi spună judecătoarei cu ce scop a venit în România.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite