Peştera Româneşti, din nou scena muzicii simfonice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Concertul anual din peştera Româneşti Foto: Remus Runcan
Concertul anual din peştera Româneşti Foto: Remus Runcan

Concertul simfonic de la peştera Româneşti este programat anul acesta pentru ziua de duminică, 23 octombrie, de la ora 13:00. După 27 de ani, acustica deosebită pe care o are peştera aduce la concert public din toate părţile lumii.

Susţinut de Orchestra Filarmonicii Banatul Timişoara, evenimentul îl are ca dirijor pe Radu Popa, iar solişti vor fi soprana Soyun Yu, Cătălina Costin la vioară şi Cosmin Rafael Bălean la duduk. Lucrări semnate W.A.Mozart, A.Lloyd Weber, J. Last, J.Strauss, A.Haciaturian, C.Chaplin, R. Popa vor încălzi peştera duminică după amiază.

Iniţiată în 1984, excursia anuală spre peştera Româneşti a devenit o adevărată tradiţie, atrăgând an de an artişti şi melomani din toate colţurile lumii. Cu maşina sau cu trenul, la peşteră se ajunge mergând întâi în localitatea Româneşti, lângă Margina. Din Timişoara, se merge pe drumul E70 până în Lugoj, apoi spre Deva, prin Făget, până în localitatea Coşava. Fiind parţial accesibil cu maşina, traseul trebuie parcurs pe jos. O oră durează urcuşul spre peşteră, pe poteca marcată de voluntarii de la Speotimiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite