CONCURS Trei zile de tango în capitala Banatului, cu trupa nominalizată de două ori pentru Latin Grammy Awards

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul argentinian „Narcotango“ va ajunge pentru prima oară în Timişoara. Vizita argentinienilor care au impus stilul „neo-tango“ va dura trei zile şi include un concert, pe 21 mai, la sala Capitol, o întâlnire cu timişorenii la mall a doua zi şi o serie de work-shop-uri de comunicare prin intermediul tangoului. "Adevărul Timişoara" îţi oferă bilete la concert!

Atelierele vor fi susţinute de liderul trupei, Carlos Libedinsky, şi de Mariano Castro, pianistul formaţiei, pe 23 mai. „Neotango este un stil creat de muzicieni contemporani, îşi are rădăcinile în tango, însă explorează şi alte direcţii muzicale, fără a fi strict ancorat între anumiţi parametri stilistici. Stilul include atmosfera şi aspecte ale tangoului din toate perioadele lui istorice. Suntem influenţaţi de toţi profesorii noştri, de clasicii genului, dar şi de mulţi artişti contemporani non-conformişti“, a declarat Carlos Libedinsky, pentru „Adevărul Timişoara“.

Muzica şi dansul, experienţe intense
Muzica formaţiei argentiniene se bazează pe tango, însă cuprinde influenţe din multe alte genuri muzicale. „Suntem patru muzicieni argentinieni şi ne place să explorăm muzica de la rădăcinile noastre până la noi forme. Ne place să interacţionăm cu alţi muzicieni, dar şi cu tehnologia. Am început de la tango şi aceasta este platforma de pe care am pornit pe noi drumuri“, a explicat liderul „Narcotango“. Concertele Narcotango scot la iveală pasiunea tangoului, într-un spectacol total de muzică, dans, imagini şi lumină.

„Muzica şi dansul sunt experienţe foarte intense emoţional şi credem că acest ritual poate fi dus la cel mai înalt nivel prin colaborarea, interacţiunea dintre public şi artişti. Sperăm ca aşa va fi şi de această dată“, a mai spus Carlos Libedinsky. Bilete pentru concertul „Narcotango“ se găsesc la Diverta, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Vodafone, Orange şi Germanos.

Albume nominalizate la Latin Grammy Awards
Succesul la public al „Narcotango“ a fost recunoscut şi de lumea criticilor muzicali, care au nominalizat proiectul neo-tango în două rânduri la premiile Latin Grammy. În 2009 a fost nominalizat albumul „Narcotango live“, iar în 2010, discul „Limanueva“. Acum, argentinienii speră să continue seria succeselor cu al cincilea disc al formaţiei. „În prezent, lucrăm la un nou album, care se va numi Cuenco şi va fi gata în cursul acestui an“, a declarat Carlos Libedinsky.

Concurs! "Adevărul Timişoara" te trimite la concert! Răspunde corect la întrebarea zilei, şi îi poţi vedea live! Primul cititor care trimite răspunsul corect pe adresa luminita.munteanu@adevarulholding.ro va câştiga un bilet la concertul din 21 mai! Urmăriţi timisoara.adevarul.ro în fiecare zi pentru o nouă întrebare şi o nouă şansă de a câştiga un bilet! "Adevărul" vă oferă zece invitaţii nominale, ceea ce înseamnă că vor fi zece zile de concurs. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 18 mai şi vor fi contactaţi de un reprezentant al Adevărul Timişoara!

Întrebarea zilei (13 mai): În ce sală va concerta Narcotango la Timişoara?

Întrebarea zilei (12 mai): La ce premii au fost nominalizate albumele Narcotango?

Întrebarea zilei (11 mai): Cum se numeşte liderul formaţiei Narcotango?

Întrebarea zilei (10 mai): Din ce ţară vine proiectul Narcotango?

Întrebarea zilei (9 mai): Cum se numeşte albumul la care lucrează în prezent Narcotango?

Întrebarea zilei (8 mai): De câte ori au fost cei de la Narcotango nominalizaţi la premiile Latin Grammy?

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite