Problema cazărilor în Complexul Studenţesc a fost "rezolvată" de rezultatele slabe la Bacalaureat. Vezi aici preţurile şi utilităţile din campusul timişorean!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Tinerii se pregătesc, în această perioadă de noul an academic. Perioada admiterilor este pe final, începe asaltul căminelor. Rezultatele slabe de la Bacalaureat aduc şi veşti bune, în lumea academică – mai multe locuri disponibile în cămine.

Începe cea mai încărcată perioadă încărcată pentru studenţii care nu provin din Timişoara. După finalizarea procesului de admitere la facultăţi, a luat startul, oficial, cazarea în cămine. Primii învăţăcei care şi-au ocupat locurile au fost cei de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului.

Aici, studenţii au la dispoziţie peste 1.500 de locuri în cămin. „Nu rămâne niciun student necazat. Dacă nu am avut probleme în anii trecuţi, nu vom avea anul ăsta nici atâta. Cu rezultatele de la Bacalaureat, vă daţi seama câţi studenţi vin în anul I”, a declarat Stelian Acatincăi, din partea USAMVB.

Chiria pentru o cameră cu patru paturi este de 150 de lei, pentru studenţii care studiază în regim bugetat. Pentru cei care studiază în regim cu plată, taxa urcă la 250 de lei.

Internet şi frigider
Studentii Universitatii Politehnica din Timisoara dispun de un campus social ce cuprinde 16 cămine -cu aproximativ 5.500 locuri de cazare. Toate cele aproximativ 2.000 de camere au conexiune la Internet, televiziune prin cablu, frigider şi mobilier nou. La UPT, studenţii trebuie să plătească între 90 şi 150 de lei pe lună, în cazul în care ocupă un loc finanţat de stat. Pentru studenţii care ocupa un loc în regim cu taxă, tariful chiriei creşte de la 150 de lei la 200 de lei pe lună, în funcţie de căminul pentru care aplică. În plus, pentru studenţii cazaţi câte şase în cameră, tariful de cazare se diminuează cu 10 lei pe lună. Studenţii în regim fără taxă cu cel puţin un părinte angajat în învăţământul de stat vor avea taxe de cazare lunară zero, dacă studiază la UPT.

Cămin în funcţie de medii
La Universitatea de Vest din Timşoara, procesul de cazare se află abia în faza de ierarhizare a studenţilor. Aceştia vor afla, până în 27 septembrie, dacă s-au încadrat, în funcţie de medie, la un loc în cămin. Tinerii se vor putea instala efectiv în cămine în perioada 29 septembrie-2 octombrie.

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara deţine şapte cămine studenţeşti a peste 2.000 de locuri, în total, inclusiv unul pentru garsoniere destinate celor căsătoriţi. Toate căminele universităţii sunt dotate cu acces la Internet, cablu TVşi săli de lectură. Căminele au fost renovate de curând şi dotate cu geamuri termopan, uşi noi, parchet şi mobilier nou.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite