Director Colterm: „E urât să le intrăm oamenilor în case pentru a le tăia căldura”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colterm a avut probleme mari cu datoriile faţă de furnizorul de gaz, datorii pe cale de a fi „stinse”, dar are la rândul ei datornici cărora le întrerupe căldura şi îi execută silit. Scumpirea căldurii ar putea face ca numărul acestor procese să crească.

Majoritatea cetăţenilor nu are datorii la întreţinere, însă există şi litigii. „Sunt câteva executări silite, însă durează, pentru că sunt proceduri de urmat. Pe perioada iernii nu oprim căldura, însă putem să oprim apa caldă, de exemplu. Sunt multe executări silite la persoane fizice, însă nu putem să ne plângem, populaţia plăteşte. Sunt şi instituţii datornice, dar cunoaştem situaţia, şi ei plătesc când primesc banii. La consumatorii industriali e mai simplu, dacă nu au fost respectaţi termenii din contract, tăiem pur şi simplu căldura”, a explicat Aurel Matei, directorul Colterm.

„Sunt şi procese pe rol cu asociaţii de locatari, însă procesele sunt foarte lungi. Aici e problema, neavând contract direct cu persoana, ci cu asociaţia e locatari, situaţia e mai dificilă. E destul de urât, pentru că trebuie să le intrăm în case celor care n-au plătit, pentru a-i «blinda», adică să le oprim căldura fără ca ei să o poată reporni singuri. Cel mai indicat ar fi ca asociaţiile de locatari să încerce să-şi rezolva problema intern”, a mai spus Aurel Matei.

Colterm a achitat o parte din datorii

Furnizorul de căldură al timişorenilor este aproape de rezolvarea problemelor cu distribuitorul de gaz. „Am reuşit să plătim acum şapte milioane de lei, aşa cum a cerut distribuitorul de gaz şi sperăm ca până la sfârşitul luni să achităm încă 50 de milioane”, a declarat directorul Aurel Matei.

Colterm  avea o datorie de peste 70 de milioane de lei către Petrom Gaz. „Pentru că împrumutul bancar cu care vom achita datoria este garantat de Primărie, durează mult birocraţia, e normal să fie aşa. Dosarul este acum la o comisie de la Ministerul Finanţelor, care va verifica împrumutul. Pe 19 octombrie se va reuni acea comisie şi sper ca din ziua respectivă să stingem aproape complet datoriile faţă de furnizor”, a mai spus directorul instituţiei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite