Ioan Cojocari, amendat în dosarul „mansarda”: "Mi-a adus grave prejudicii morale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii au finalizat cercetările în dosarul în care secretarul Primăriei Timişoara a fost acuzat de abuz în serviciu. Cojocari a fost cercetat şi de DNA într-un dosar de luare de mită. Procurorii au dispus însă neînceperea urmăririi penale.

Secretarul Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari a fost pus oficial sub acuzare în urmă cu un an. Teofil Drugărin, un constructor de mansarde din Timişoara, a făcut plângere penală împotriva lui Cojocari pentru abuz în serviciu, după ce secretarul a refuzat să îşi pună avizul juridic pe o autorizaţie de construcţie. În acelaşi timp, Drugărin a depus plângere penală la DNA şi pentru luare de mită.

Procurorii DNA nu au reuşit să demonstreze că Ioan Cojocari a luat şpagă şi au dispus neînceperea urmăririi penale. Dosarul pentru abuz în serviciu a ajuns la un procuror tânăr de la Parchetul Judecătoriei, iar după un an şi jumătate de anchetă acesta a dispus scoaterea de sub urmărire penală şi aplicarea unei amenzi, ceea ce înseamnă că fapta există, dar nu întruneşte condiţiile unei infracţiuni.

Cere daune morale
Deşi a fost scos basma curată, Ioan Cojocari sare la gâtul procurorului pe care îl acuză de abuz în serviciu. „Profesionalismul acestui procuror lasă de dorit dacă i-a trebuit doi ani de zile să dea scoatere de sub urmărire penală. Mi-a adus grave prejudicii morale. Am şi eu familie, cunoscuţi. Toată lumea din primărie s-a speriat, spunând că dacă secretarul păţeşte aşa ceva, la ce să se aştepte ei?”, a declarat Cojocari pentru ADS Timişoara.

Mai mult decât atât, secretarul va face plângere în instanţă pentru anularea amenzii de 1.000 de lei, dar este hotărât şi să ceară daune morale de la procuror. „Mă gândesc serios să-i fac plângere penală pentru abuz în serviciu şi să-i cer daune morale. În tot acest timp am fost acuzat ca un infractor”, a spus Ioan Cojocari.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite