Cea mai mare porţie de fasole cu ciolan din lume. 100 de bucătari se pregătesc trei zile pentru a intra în Cartea Recordurilor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1200 de timişoreni au gustat din cea mai mare mâncare de ciolan cu fasole. Recordul a fost organizat cu ocazia Cupei Banatului la gătit în aer liber, 100 de bucătari arătându-şi talentele culinare.

După cel mai mare dans sincron din lume, cea mai mare halbă de bere şi cel mai mare felinar, Timişoara a reajuns în cartea recordurilor prin intermediul celei mai mari mâncări de ciolan cu fasole. Timp de trei zile, 100 de bucătari au ales cele mai gustoase bucăţi de ciolan, cea mai curată fasole posibilă şi cea mai bine mirositoare ceapă. Ieri, după orele prânzului, bucătarii au încins un foc imens sub o „oală" de 16 metri şi s-au apucat de gătit în aer liber.

image

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU MÂNCAREA PENTRU CARTEA RECORDURILOR

„A fost o experienţă unică. Am reuşit să gătim o porţie uriaşă de mâncare tradiţională bănăţeană. S-au folosit 200 de kilograme de ciolan, 50 de kilograme de fasole, zece kilograme de ceapă, un kilogram de verdeţuri şi mulţi litri de apă. A fost o nebunie totală. Pe lângă partea de concurs, am vrut să le readucem aminte bănăţenilor că gătitul nu trebuie să fie o corvoadă. Suntem cu toţii stresaţi la lucru, ajungem obosiţi acasă, dar asta nu înseamnă că gătitul trebuie uitat. Gătitul poate să fie extrem de relaxant, ba chiar dezvoltă abilităţi artistice", a spus Alexandru Nagy, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Gastronomie.

image

CLICK AICI PENTRU A VEDEA CUM S-A PREGĂTIT CIOLANUL ŞI FASOLEA

Primii pofticioşi au apărut cu mult înainte de pornirea focului, însă gândul că 1.200 de porţii de mâncare vor fi împărţite gratuit le-a oferit energie. Chiar dacă vremea urâtă le-a dat bătaie de cap atât bucătarilor, cât şi celor din public, cele 1200 de porţii s-au dovedit insuficiente pentru gurmanzi.
"Am încercat să transmitem ideea că în fiecare masă şi reţetă se investeşte dragoste şi energie. Evident, poţi să găteşti rapid şi prost sau poţi să te relaxezi, să încerci să aduci ceva nou la fiecare preparat şi să iasă un lucru nemaipomenit. Ciolanul pe care l-am preparat a fost cel mai bun pe care l-am mâncat vreodată", a spus Antonia Passareli, unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari din Banat.

Cine nu a rezistat şase ore, atât cât a durat preparea recordului gastronomic, a avut ocazia să guste din bunătăţile care s-au pregătit la alte standuri. Interes au atras şi tinerii ucenici ai bucătarilor, care şi-au arătat măiestria în sculptarea unor pepeni şi dovleci. După ore bune de muncă, în locul fructelor au apărut dinozauri şi balauri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite