Microsoft a lansat în premieră naţională, la Timişoara, "Digi Girlz", un nou program exclusiv pentru fete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceenii au aflat mai multe despre oportuniţile din IT
Liceenii au aflat mai multe despre oportuniţile din IT

Faptul că în România, în domeniul IT activează mai mulţi bărbaţi decât femei i-a pus pe gânduri pe cei de la Microsoft. Tocmai de aceea "Digi Girlz", un program destinat tinerelor, desfăşurat la nivel internaţional, a fost lansat şi în ţară. Timişoara a fost locaţia pe care Microsoft a ales-o pentru lansare.

Reprezentanţi ai Microsoft România au venit la Timişoara pentru a-i ajuta pe elevii de liceu să se orienteze în viitoarea carieră. Programul "Digi Girlz" se adresează tinerelor din licee şi scopul acestuia este de a încuraja fetele să înveţe şi să utilizeze tehnologia informaţiei şi poate chiar să urmeze o carieră în domeniu. "În România, IT-ul este un domeniu în care nu sunt foarte multe femei, la nivel de industrie. Este un domeniu predominant masculin, asta arată statisticile", a spus Adina Bigas, manager resurse umane, Centrul de Suport Microsoft Romania.

image

Astfel, aproape 100 de tinere, dar şi tineri, interesaţi de IT s-au adunat la Colegiul Naţional "C.D. Loga" pentru a putea afla mai multe sfaturi care să-i ajute în alegerea carierei. Mai mult, pe lângă reprezentanţii Microsoft, la întâlnire au venit şi oameni care activează în domeniu, pentru a le vorbi tinerilor despre propriile experienţe. "Practic, scopul nostru este acela de a prezenta IT-ul ca pe o zonă în care te poţi simţi ok în orice faci. Al doilea scop este acela de a face un fel de orientare scolară şi profesională cu elevii", a mai spus reprezentanta Microsoft.

Timişoara a fost aleasă ca locaţie pentru lansarea acestui program datorită faptului că este primul oraş, după capitală în care compania are un birou, dar şi datorită activităţii în acest domeniu, relevantă pentru zona de Vest. "Timişoara este un promotor în multe domenii, inclusiv în domeniul IT, mai ales prin partenerii noştrii care sunt tineri în general", a spus Sanda Foamete, manager pentru audienţă academică, în cadrul Microsoft Romania.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite