Sute de politehnişti au blocat Aleea Studenţilor din Complexul Studenţesc ca să fie siguri că primesc loc în cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nebunia cazărilor a început în această dimineaţă în Complexul Studenţesc din Timişoara. Sute de tineri, cu bagaje sau fără, au aşteptat ore bune în faţa căminelor Universităţii Politehnica din Timişoara pentru a primi cheia de la camera în care vor locui anul acesta.

Ca să evite înghiontirile şi gălăgia cu care s-au obişnuit an de an în această perioadă, administratorii căminelor au împărţit numere de ordine tinerilor care aşteptau. Atât bobocii cât şi studenţii din anii mai mari au avut emoţii la gândul că vor locui cu oameni noi, necunoscuţi. „Căminele sunt în regulă, sper să fie şi colegii", a spus Andra Popescu, studentă în anul al doilea la Facultatea de Hidrotehnică.

image
image

Cazarea în cămin se va face până la finalul săptămânii pentru ca toţi tinerii care au fost repartizaţi să aibă timp de instalare. Mai bine de 1.300 de boboci vor avea loc de cazare, alături de cei 4.200 de studenţi din anii mai mari.

image
image

Irina Iordache, de 18 ani va începe săptămâna viitoare primul an de facultate. A venit de la Craiova încrezătoare în reputaţia universităţilor din Timişoara şi va studia la Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii. Pentru că este boboacă, Irina va locui cu alte cinci colege în aceeaşi cameră. „Cred că o să fie bine, chiar dacă stăm mai multe. Mai vorbim, ne mai ajutăm",a spus tânăra. Chiar dacă emoţiile sunt mari înainte de prima zi în noua cameră, Irina a aşteptat liniştită pe geamantanul ei uriaş să fie strigată după numărul pe care l-a primit.

image

Cazarea în căminele Politehnicii este rentabilă pentru studenţi, cu toate că înghesuiala este mai mare. „Este mai bine şi din punct de vedere financiar, dar şi pentru că eşti printre colegi", a spus Andra Popescu. Pentru că este deja ăn anul doi de facultate, tânăra şi-a depus cerere pentru cămin în luna mai şi abia acum a aflat unde a fost repartizată. Anul acesta va locui în cameră cu alte patru tinere. Andra va plăti lunar aproape 90 de lei şi va locui în căminul numărul 21.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite