Investiţie de peste 12 milioane de euro pentru a transforma Castelul Huniade într-o atracţie pentru turiştii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „Restaurarea şi refuncţionalizarea Castelului Huniade al Muzeului Banatului Timişoara" a fost semnat ieri şi face parte din Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Investiţia ce urmează să fie făcută ajunge la valoarea de 12,40 de milioane de euro.

Ideile cu care muzeografii şi specialiştii timişoreni au venit pentru a transforma Muzeul Banatului într-un obiectiv turistic care să nu mai fie evitat de turişti vor fi puse în practică cu aproximativ 12, 40 de milioane de euro. Astfel, în cazul proiectului va fi modernizată o suprafaţă de aproape 13.000 de metri pătraţi pe parcursul a doi ani. Numărul turiştilor care vin la Castelul Huniade ar trebui să  crească la terminarea lucrărilor cu cu aproape o treime.

Cameră de tortură făcută cu bani europeni

Printre modificările care vor fi făcute în Muzeul Banatului este specificată şi o împărţire pe săli mai mici care vor avea diverse teme. Într-una dintre camere va fi amenajată o cameră de tortură pe care oricine este curios o poate vizita. „Vrem ca muzeul să fie o clădire vie, să fie un pol de mişcare pentru timişoreni. Castelul nu este important doar din punct de vedere turistic, ci trebuie să fie ceva cu care să ne mândrim", a spus Dan Ciobotaru, directorul muzeului, în urmă cu câteva luni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite