Zvonurile crizei creează cozi pentru reţete în cabinetele medicilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii timişeni solicită din ce în ce mai multe reţete de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Timiş, pentru că, speriaţi de criza economică şi de lipsa medicametelor din farmacii, timişorenii se înghesuie să îşi ia reţete în avans.

De la începutul anului, până acum, reprezentanţii CJAS Timiş au împărţit medicilor din judeţ aproape 7.000 de topuri de reţete, adică apoximativ 35.000 de reţete medicale, cu aproape 2.000 mai multe ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel că, CJAS Timiş a cerut Imprimeriei Naţionale un număr mai mare de formulare.

Creşterea cererii de reţete medicale este explicată prin faptul că bolnavii, în special cei care au nevoie de tratament pentru perioade îndelungate, aunt panicaţi că nu-şi vor mai găsi medicametele de care au nevoie. Astfel, ei preferă să îşi ia reţetele în avans de la medicii de familie. „Pacienţii au auzit că de la 1 aprilie nu se mai dau medicamete, că sunt probleme cu fondurile şi vin să îşi ia reţete pe trei luni. Strâng bani din timp ca să fie siguri că au medicamentele", a explicat Mihaela Nicoară, medic de familie timişorean.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite