Opt zile de cultură non-stop la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii sunt poftiţi la cultură în fiecare zi
Timişorenii sunt poftiţi la cultură în fiecare zi

 Două evenimente oferă bănăţenilor numeroase opţiuni de petrecere a timpului liber. Este vorba despre „Săptămâna cafenelelor“ şi „Săptămâna culturii“, ambele cu un program extrem de variat care include proiecţii de filme şi seri de dans. 

„Săptămâna cafenelelor“ şi „Săptămâna culturii“ se suprapun în acest an, lucru care ar putea da bătăi de cap amatorilor de cultură, care vor avea de făcut câteva alegeri dificile.

Săptămâna Culturii îi provoacă pe bănăţeni la prelegeri filosofice, proiecţii de filme documentare, un concurs de eseuri, recitaluri de hang, sitar, flaut şi chitară. Evenimentul organizat de asociaţia culturală noua Acropolă şi OSUT va fi găzduită de Aula Magna a Uuniversităţii de Vest, în perioada 19 – 24 aprilie, şi se defăşoară sub titlul „O călătorie documentată prin marile culturi ale lumii“. În fiecare zi, evenimentele încep la ora 18.30.

Cultură şi cafenele
Cafekultour, sau „Săptămâna cafenelelor“, este un eveniment organizat, în colaborare, de Institutul Cultural Francez şi de Centrul Cultural German din Timişoara, între 21 şi 26 aprilie. În prima zi, în Bunker, este seara poloneză, cu proiecţii de filme documentare sub titulatura „Guide to the poles“, adică un fel de ghid pentru a-i înţelege pe polonezi.

Duminică, în Cuib d’Arte, se dansează, pentru că este seara latino-americană, iar dansatorii de la club de dans sportiv Magnum vă invită în ring. Luni, la Zai Apres Cafe, muzicianul şi regizorul Hanno Höfer ne prezintă noul său film documentar, intitulat „Oameni şi fiare“, iar marţi, la Porto Arte, teatrul Merlin pune în scenă piesa „Giovannino fără frică“.

Muzică cu fructe şi legume
Tot marţi, 24 aprilie, are loc un eveniment inedit: atelierul de luterie şi muzică din legume şi fructe, cu Eric Van Osselaer. Atelierele, de fapt, pentru că vor fi două. Primul la ora 12.00, la Cărtureşti, în mall, şi altul la ora 16.00, la Biofresh, care necesită înscriere, lucru ce poate fi rezolvat pe site-ul Institutului Francez. Nonconformistul Eric Van Osselaer va şi concerta, joi, 26 aprilie, în Al-kimia, dar nu înainte de un Masterclass, miercuri, la Scârţ. Tot miercuri, la Cafe de Paris, este seara germană, cu Karin Oehler şi Holger Engel, care vor oferi publicului şansonete germane, franceze şi engleze.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite