Experienţă ecologică ungurească pentru copiii cu iniţiativă din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai bine de 20 de elevi din clasele gimnaziale au petrecut două zile în Parcul Natural Koros Maros din Ungaria. Micuţii au avut parte de un schimb de experienţă pentru a învăţa cât mai multe despre natură.

De-a lungul acestui an, copiii au participat la două tabere ecologice în Parcul Natural în curs de declarare Cefa din judeţul Bihor. Taberele au fost organizate de Asociaţia Bio -Team din Timişoara în cadrul unui proiect al cărui scop final este educarea elevilor în spirit ecologic. Proiectul a fost realizat cu bani de la Guvernele Islandei, Principatului Liechenstein şi Norvegiei.

image

Pentru a finaliza cu succes proiectul, copiii au făcut o călătorie de două zile la unguri pentru a vedea diferenţa dintre situaţia de acolo şi situaţia din parcurile naturale româneşti şi pentru a afla cât mai multe despre cum pot ajuta natura şi mediul. „În decursul celor două zile de activităţi în teren, copii au putut constata similarităţile florei şi faunei celor două parcuri, care creează astfel premiza înfiinţării în viitor, a unei zone protejate transfrontaliere, deoarece plantele şi animalele nu cunosc graniţele", a povestit Milca Petrovici, manager de proiect. Timp de două zile micuţii curioşi nu au stat deloc şi au urmat rangerii din parc cu mare interes pentru a descoperi totul despre animalele şi păsările de acolo. Echipa de mici ecologişti au observat păsările din zonă cu echipamente speciale, au făcut analize de apă şi au analizat şi reptilele din zonă.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite