EXCLUSIV O tehonolgie holografică unică în România va fi folosită la Timişoara pentru a schimba formele clădirilor din Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiecții pe clădările din Piața Victoriei, la Revelionul din 2007
Proiecții pe clădările din Piața Victoriei, la Revelionul din 2007

Pentru Ziua Timișoarei, de pe data de 3 august, municipalitatea a pregătit un eveniment grandios cu holograme. Clădările din Piața Unirii își vor schimba arhitectura cu ajutorul unei noi tehnologii.

Primăria orașului pregătește un eveniment unic de Ziua Timișoarei, în care nu se va mai pune accent pe concerte, ci pe un spectacol inedit de holograme. Evenimentul va avea loc în Piața Unirii, pe data de 3 august și va fi pus în aplicare de o firmă din Ungaria. Se pare că este pentru prima dată când în România se va folosi această tehnologie nouă de holograme. Clădirile pe care se vor face proiecțiile își vor schimba complet arhitectura, se vor prăbuși bucăți din ele și vor exista numeroase șcenarii.

“Fiecare element al clădirii va fi măsurat printr-o tehnologie modern și va fi introdus într-un computer. Prin aceste holograme, clădirile se vor transforma, se vor dărâma, se vor mișca. Va fi ceva cu adevărat spectaculos și nemaivăzut. Pentru că e legat de holograme, ne gândim să îi aducem să cânte pe cei de la Holograf”, a declarat viceprimarul Adrian Orza.

Un eveniment asemănător, însă de altă factură a avut loc la Timișoara, la Revelionul din 2007, când România a marcat intrarea oficială în Uniunea Europeană. Atunci, Piața Victoriei au fost transformată într-o șcenă prin proiecții și cascade de lumini pe clădiri, pe muzica live al celor de la Stepan Project.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite