Ungaria, destinație de week-end: Festivalul berii și Parada Ciolanului la Bekescsaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distracție la Festivalul berii de la Bekescsaba
Distracție la Festivalul berii de la Bekescsaba

Evenimentul, organizat în fiecare an începând din 2001, poate fi considerat deja tradiţional, fiind cel mai vizitat festival al berii şi singura paradă a ciolanului din Ungaria.

Festivalul berii și Parada Ciolanului de la Bekescsaba se desfășuară în perioada 9-13 iunie. În cadrul evenimentul participă nenumărate firme producătoare de bere unde acestea îşi pot prezenta noutăţile dar şi sortimentele deja cunoscute.

Printre alte scopuri ale programului găsim şi acela de a asigura un mod culturat de consum al berii şi popularizarea acestuia, amplificarea ofertei turistice a oraşului Bekescsaba, întărirea legăturilor internaţionale precum şi introducerea de specialităţi gastronomic”, spun organizatorii.

În prima zi, conform tradiţiei, primul butoi de bere soseşte din cer cu ajutorul paraşutiştilor, conţinutul primului butoi fiind oferit gratis vizitatorilor. Vizitatorii pot alege din mai mult de 30 de feluri de bere, şi organizatorii nu vor uita să asigure tocăniţa de ciolan care este în perfectă armonie cu berea.



Halbe de 1 litru

La unul dintre cel mai vizitat festival al Ungariei, în mod adecvat tradiţiei, berea se poate consuma din halbe de 1 litru.

Distracţia publicului este asigurată de concerte live zilnice. Pe lângă acestea, cei mai bravi se pot prezenta  la concursurile şi întrecerile legate de bere. Se organizează diverse programe pentru copii şi se va asigura şi prânz cadou pentru aceştia.



Bucătarul meşter premiat cu premiul Venesz Béla Prohászka împreună cu prietenii săi meşteri bucătari vor organiza diferite prezentaţii culinare de gătit.
În ziua de sâmbătă rolul primordial o are concursului de gătit tocană de ciolan.

Festivalul berii de la Bekescsaba
Festivalul berii de la Bekescsaba
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite