Manifestările de huligan ale unui primar din Timiș: a lovit un arbitru cu sticla și l-a amenințat pe tușier că îi crapă capul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul localității Teremia Mare, Cosmin Sîntean, fotbalist în Divizia D la echipa Banatul Nerău, și-a pierdut mințile în meciul cu Unirea Cerneteaz. Acesta a recunoscut că și-a ieșit din fire din cauza arbitrajului.

Cosmin Sîntean, nimeni altul decât primarul din Teremia Mare, s-a comportat ca un huligan în meciul Unirea Cerneteaz-Banatul Nerău, din Divizia D Timiș. Jucător al echipei din Nerău, localitatea care aparține de Teremia Mare, Sîntean a început partida cu Cerneteaz ca titular, iar pe tot parcursul jocului a adresat înjurii brigăzii de arbitri, povestesc martorii. Văzând ieșirile acestuia, antrenorul l-a înlocuit la pauză pe primar, însă acesta nu s-a liniștit nici pe margine.

Comportamentul de vagabond al lui Sîntean a fost descris chiar de observatorul partidei, Dragoș Tonenchi.
“În minutul 55, la semnalizarea unui ofsaid, după o fază la limită, Sîntean a intrat în teren și a început să îl înjure pe arbitru. Nici nu pot să reproduc vocabularul primarului. Nu s-a oprit aici, l-a stropit cu apă, apoi l-a lovit cu sticla în cap. Fiind eliminat, acesta s-a dus în spatele tușierului, unde, cu o piatră în mână l-a amenințat pe acesta că îi sparge capul dacă ridică cumva fanionul. Până la urmă a fost îndepărtat de oamenii de ordine. Dar vă spun că așa ceva nu am văzut de când sunt. Și am o viață petrecută în fotbal. Un om care ar trebui să dea un exemplu s-a comportat lamentabil”, a declarat Dragoș Tonenchi, care se află de 45 de ani în fotbal.

"Am spus tușierului că îi crăp capul"

Cosmin Sîntean a recunoscut că și-a ieșit din minți la acea partidă, dar nu înțelege de ce să atâta importanță acestui aveniment. “Recunosc că am greșit, dar am fost dus în situația asta de către arbitri, care ne-au furat și au fluierat numai împotriva noastră. După ce am luat roșu mi-am ieșit din fire. Dar nu este adevărat că l-am lovit pe arbitru. Am dat cu sticla de apă după el, pentru că m-a eliminat degeaba. După ce am fost eliminat, m-am dus după gard și acolo i-am zis tușierului <mai fă o dată și îți crăp capul>. Nu știu ce se face atâta caz, dar văd că eu am căzut de prost”,  a spus Cosmin Sîntean, care este primar în localitatea Teremia Mare din anul 2008.



Foto: www.banatsport.ro

Judecat de AJF


Observatorul a scris în raport evenimentele petrecute la meciul Unirea Cerneteaz – Banatul Nerău și manifestările primarului Sîntean, care a ajuns pe masa celor de la Asociația Județeană de Fotbal.
La nivelul acesta nu sunt arbitri de nivel FIFA. Sunt arbitri tineri, de perspectivă, care arbitrează mai mult de plăcere, pe bani puțini. Unii din ei vor să devină arbitri și o iau de jos. Este și cazul celor care au arbitrat acest joc. Dar în asemenea condiții, când se creează o atmosferă de teroare, e greu să arbitrezi. Este trist că unii oameni instigă încă de la început la astfel de evenimente”, a mai spus Tonenchi.

În mod normal, Cosmin Săntean ar trebui ca, pe lângă o amendă drastică, să fie suspendat pentru o perioadă îndelungată, dacă nu chiar exclus din fotbal, pentru că asemenea manifestări nu au ce căuta în sport. Există însă voci care spun că politicul se va amesteca și la AJF, iar primarul va scăpa așa cum a făcut de fiecare dată. Sîntean este cunoscut ca fiind un tip recalcitrant, el nefiind la prima manifestare de acest gen la un meci de fotbal.

Au urmat exemplul edilului

Și alți jucător de la echipa din Nerău au luat exemplul primarului. Pe lângă înjurăturile aferente, jucătorul Dorin Chinezoni l-a și lovit pe arbitrul asistent, după o alunecare periculoasă. „Ştiam că aşa vom fi arbitraţi, şi le-am zis jucătorilor să stea liniştiţi. Ei nu au stat însă liniştiţi. Probabil, dacă îşi vedeau de joc, puteam câştiga, pentru că am fost mai buni”, a declarat Emanuel Foale, antrenorul de la Nerău.





image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite