Tinerii se întrec la Timişoara în teatrul de improvizaţie fără regie şi scenariu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul festival de teatru de improvizaţie din România, FIFITUT, aflat în acest an la a IV-a ediţie, va începe astăzi la Timişoara. Trupe din Bucureşti, Iaşi, Cluj şi Timişoara se vor întrece în împrovizaţie.

La la cea de a patra ediţie a festivalului FIFTUT, organizat de Lectoratul francez din cadrul Universităţii de Vest, în colaborarea cu Ambasada Franţei sunt prezenţi actori din Franţa, Ucraina, Ungaria şi Polonia, care vor participa la diverse demonstraţii. Trupele de teatru din concurs provin de la principalele universităţi din România.

"Performanţele de improvizaţie cunosc azi o revigorare pe scena mondială şi devin din ce în ce mai apreciate în Romania unde trupe noi se consacra jocului scenic fără regie prealabila. Ei construiesc scene, monologuri, dialoguri, istorii pe baza unor teme sugerate, legate de: comportamentul uman, societate, profesii etc", spun organizatorii.

Câştigătorii primesc excursii la Avignon

În cadrul FIFTUT, vor fi organizate, de asemenea, ateliere de imporvizaţie, conduse de specialişti din Franţa, care vor familiariza concurenţii cu cele mai noi tehnici de antrenament, specifice genului. Un juriu format din personalităţti din instituţii francofone va decide care sunt trei cei mai buni concurenţi. Aceştia vor fi răsplătiţi de Ambasada Franţei din România cu excursii la Avignon, cu ocazia Festivalului de teatru din Paris.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite