Bănăţenii vor juca baschet cu gândul să ajungă în temuta închisoare Alcatraz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un inedit turneu de streetball se va desfăşura pe data de 1 iunie la Timişoara. Se va juca unu la unu, iar câştigătorul o să meară la finala mondială de pe insula Alcatraz.

Timp de 29 de ani, peste 1.500 de oameni şi-au dorit să evadeze de pe insula Alcatraz. La aproape jumătate de secol după ce ultimii „locatari” au părăsit cea mai temută închisoare din lume, sute de oameni vor face tot ce le stă în putinţă pentru a ajunge pe insulă. Toţi vor să devină “Red Bull King of the Rock – Regele baschetului unu la unu din lume”.

Pentru prima dată un român are şansa de a fi printre cei mai buni 64 de jucători de baschet de stradă din lume, care, vor participa pe 24 septembrie la finala mondială.

Trei turnee zonale de calificare şi o finală pe ţară vor da şansa streetballerilor de la noi să arate de ce sunt în stare. Prima oprire a caravanei este la Timişoara, pe 1 iunie, pe terenurile de sport ale Universităţii de Vest. Înscrierile se fac în ziua concursului, începând cu ora 10.00.

Urmeză Cluj, pe 8 iunie şi Bucureşti, 24 iunie. Marea finală, care va reuni cei mai buni jucători din ţară va avea loc la 25 iunie, la Bucureşti, la „Sport Arena”.

Învingător la 11 puncte

Sistemul de desfăşurare al competiţiei este simplu, asemenea duelurilor care au loc în baschetul de stradă: câştigi sau pleci acasă! Ai la dispozitie cinci minute, dar nu mai mult de 15 secunde la o singură posesie, pentru a demonstra că eşti mai bun decât adversarul tău. Dacă ai marcat primul 11 puncte eşti învingător. Punctajul va fi acelaşi ca la baschetul obişnuit, aruncările fiind fie 2 puncte, fie de 3 puncte. Dacă eşti faultat pe aruncare la coş, primeşti un punct, iar posesia se schimbă.

Închisoare pentru cei mai temuţi infractori


Într-un top al închisorilor de maximă siguranţă, Alcatraz Island cunoscută şi sub numele de “The Rock” a fost una din cele mai cunoscute, găzduind nume grele şi periculoase din sistemul criminal al SUA.  Timp de 29 de ani, celule din Alcatraz au fost casă celor mai feroce şi temuti criminali, nume precum George “Machine Gun” Kelly, Robert Stroud aka Birdman of Alcatraz, Alvin Karpis, Bumpy Johnson si ultimul, dar nu cel urma Al Capone.

Pe 21 martie 1963, procurorul general Robert F. Kennedy a închis celulele de la Alcatraz pentru totdeauna, datorită costurilor de întreţinere şi datorită degradării avansate a clădirilor în urma a jumătate de secol de acţiune a apei sărate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite