Oferte imobiliare în Banatul Sârbesc: casele nu se vând nici cu 1.900 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe case aflate în satele din provincia Vojvodina, de unde tinerii s-au refugiat la oraș, nu se vând nici cu 2.000 de euro. Tinerii din aceste localităţi se refugiază în marile oraşe pentru locuri de muncă.

Bănățenii dornici să investească bani într-o casă de vacanță au acum posibilitatea să cumpere o locuință la preț de nimic în satele din provincia Vojvodina și Banatul Sârbesc. Dacă deocamdată Serbia nu oferă prea multe, pe viitor lucrurile se pot schimba radical, mai ales că vecinii speră să devină cât de curând membrii ai Uniunii Europene. Va fi momentul în care banii din fonduri europene vor curge către cei dornici să investească și să dezvolte diverse activităţi în Serbia, o țară care ar putea deveni un veritabil El Dorado pentru români. Până atunci, casele din Serbia nu au căutare. Ziarele de mică publicitate din provincia Vojvodina şi Banatul Sârbesc sunt mai pline ca niciodată cu anunțuri legate de vânzări de case și locuințe.



Situația actuală este relatată de cotidianul Dnevnik, care scrie că nu doar în Vojvodina, ci în întreaga țară sunt anunțuri cu vânzări de locuințe în stare foarte bună, cu construcții anexe, plus cinci sau opt hectare de pământ. Pentru toate acestea se cer sume cuprinse între 5.000-8.000 de euro.

Nu se vinde nici cu 1.900 de euro

Dnevnik aduce exemplul localității Padej, aflată la 20 de kilometri de Kikinda. În sătucul cu 3.000 de locuitori, care are magazine, școli, biserici catolice și ortodoxe, o casă nu poate fi vândută nici cu 1.900 de euro.

“Am şi un teren de 700 metri pătrat. Casa e cu două camere și bucătărie. Acoperișul este reînoit total, dar tot nu trebuie la nimeni. Dar acesta este ultimul preț, de aici nu mai am de gând să las”, a declarat proprietarul pentru Dnevnik.

Situație asemănătoare și în Erdevik unde o casă cu o cameră, bucătărie, baie, totul reînoit, cu anexe și cu o palmă de pământ cu pomi fructiferi, nu își găsește cumpărători la suma de 3.000 de euro. “De aici toți vor să plece la Novi Sad sau Belgrad”, scrie Dnevnik.

La Aradac, o localitatea cu populație majoritar slovacă, 5.000 de euro este prețul unei case aflate plus o suprafață de 3.000 de metri pătrat. Conform cotidianului Dnevnik, locuitorii din aceste sate se orientează spre orașele mari. Populația tânără este în căutare de locuri de muncă la Novi Sad, Kikinda, Subotica, Zrenjanin sau Belgrad, astfel că sute de casă rămân goale în satele și localitățile mici.


image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite