Echipa de box a României se bazează mâine pe sprijinul timişorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul celor doi medaliaţi este olimpicul Dumitru Cipere. Foto: Arhivă
Antrenorul celor doi medaliaţi este olimpicul Dumitru Cipere. Foto: Arhivă

Liga Europeană de Box programează la Timişoara, vineri, de la ora 18.00, la Sala "Constantin Jude", meciul dintre România şi Slovacia, iar o victorie ar asigura calificarea „tricolorilor” în semifinalele competiţiei înfiinţate recent de Federaţia Europeană de Box.

Pentru prima oară, România are un lot complet, iar o victorie în disputa de vineri i-ar duce pe români în penultima fază a competiţiei. În Slovacia, gazdele s-au impus cu 10-4. "Normal că suntem pregătiţi, ca pentru fiecare meci. Acum boxăm aici la Timişoara, unde sper ca publicul să fie cât mai numeros, să ne susţină şi cu siguranţă vom reuşi să câştigăm. Ne-am îmbunătăţit echipa, am venit cu încă doi sportivi foarte buni. Ne dorim victoria, poate şi ca o revanşă pentru înfrângerea din Slovenia. Ne dorim foarte mult să câştigăm în acest meci, pentru că astfel am ajunge în semifinală şi, de ce nu, să câştigăm până la urmă trofeul”, a spus Dorel Simion, fost medaliat olimpic, acum antrenor al lotului naţional.

Celălalt antrenor al României este timişoreanul Gheorghe Biea. „Va fi un meci greu, pentru că slovacii au o echipă bună, la ei acasă ne-au învins cu 10-4. Au câţiva boxeri din Ungaria, campioni în ţara vecină, cu rezultate bune pe plan european şi mondial, dar şi noi suntem buni, sperăm să-i învingem”, a spus bănăţeanul.

Acesta este unchiul lui Flavius Biea, campion european şi mondial de cadeţi şi cea mai mare speranţă din lotul României. „Pe toţi ne-a afectat înfrângerea din Slovacia şi de aceea acum vrem să câştigăm toate meciurile, să ne calificăm mai departe. Este un pic de presiune, pentru că toţi băieţii pun suflet, toţi vrem să învingem. Nu va fi uşor, pentru că au sportivi de valoare, însă ne-am pregătit bine şi cred că putem învinge”, a spus boxerul timişorean.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite