Revoluționarii vor să își facă partid politic: "Nu la Timișoara este fabrica de revoluționari"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul Național al Revoluționarilor a organizat la Timișoara Congresul BNR, sub sloganul “Libertate, Demnitate, Solidaritate”. S-a decis cerera demisiei lui George Costin și formarea unui partid al revoluționarilor.

Aproape 1000 de revoluționari, din peste 50 de organizații din Timișoara, Arad, Brașov, Cluj, Bistrița, Vaslui, Iași, Suceava, Craiova, București și alte orașe s-au întâlnit în Sala Capitol al Filarmonicii Banatul, la Congresul extraordinar al Blocului Național al Revoluționarilor. Principalul subiect al celor care au ieșit în stradă în decembrie 1989 a fost cel legat de Hotărârea de guvern privind Legea 341, privind indemnizațiile pentru revoluționari. “Fabrica nu e la Timișoara, e la București. Adevăratul Bloc Național al Revoluționarilor este aici”, au strigat revoluționarii de la Timișoara.

Cu toții au fost de acord împotriva impostorilor care au primit certificate de revoluționari. “Suntem împotriva impostorilor. Dar cine i-a făcut? Secretariatul de Stat al Guvernului şi Comisia Parlamentară! Ei au dat o serie de certificate, să se uite la ei în ogradă. Noi nu suntem cerşeori. Noi suntem istoria din decembrie 1989”, a spus revoluţionarul Tudorel Burlacu.

Au votat pentru schimbarea lui Costin

Una din deciziile luate la Congresul BNR de la Timișoara a fost acela ca blocul revoluționarilor să se organizeze într-un partid. S-a votat și cerera de demisie a secretarului de stat George Costin. “A fost şef Gărzilor Patriotice de la IMGB Bucureşti, nu a contestat niciodat lucru. Nimeni nu a auzit de el în timpul revoluției. El este unul din beneficiarii Decretului lui Emil Constantinescu, din 2000. El a dat certificate multora din foștii colegi de la IMGB”, a spus Marius Mioc, unul din arestații din decembrie 1989, de la Timișoara.

După ședința din Sala Capitol, revoluționarii s-au deplasat în Piața Victoriei, pentru un marș autorizat. Ei au depus coroane la troița din fața Catedralei în memoria celor care au murit în decembrie 1989.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite