Încă trei luni de pauză în 2011 pentru bănățenii fără loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiul Manpower privind perspectivele de angajare pentru începutul anului viitor nu dă prea multe speranțe locuitorilor din regiunea de Vest care sunt în căutarea unui loc de muncă. Cel puțin trei luni de acum înainte numărul de opțiuni pe care șomerii le vor avea vor fi limitate.

Raportat la aceeași perioadă a anului trecut, angajatorii oferă mai multe locuri de muncă la nivel național. Totuși în Vest este preconizată o scădere a ritmului de angajare a forței de muncă, comparativ cu ultima perioadă. Angajatorii din Banat anticipează mai puține recrutări pentru începutul anului viitor.

Perspective pozitive și șanse mai mari de angajare pot avea bănățenii care au pregătire și experiență în comerț, finanțe, asigurări, imobiliare sau chiar servicii de afaceri. Industria prelucrătoare este un alt sector în care angajatorii anticipează un număr mai mare de oferte de muncă. Recruiterii din sectorul construcții, hoteluri și restaurante și chiar cei din comunicații sunt rezervați în privința angajărilor. "Un semnal vizibil privind stabilizarea pietei muncii este dat de faptul ca 62 la sută dintre angajatori afirma ca vor sa-si pastreze personalul actual, iar 15 la sută manifesta intentii de angajare. Cu toate acestea, data fiind si stagnarea activitatii din perioada Sarbatorilor de iarna, un procent mai mare de angajatori dau semne ca isi vor reduce personalul pe parcursul trimestrului urmator", a explicat  Eliza Nechifor, reprezentant al Manpower Romania.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite